Борба против корупције остаје наш приоритет

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић је казао да у БиХ постоје политичари којима је у интересу да се ствара што више проблема и да политичка криза буде што дубља, јер на тај начин скрећу фокус са стварних животних проблема.

Република Српска 24.06.2016 | 12:25
Борба против корупције остаје наш приоритет
Босић је гостујући у емисији "Пулс" БН ТВ рекао да такви политичари добро пливају у тим мутним водама јер тада се не прича о огромним проблемима у које су довели друштво, као што су енормна стопа корупције, за коју нико не одговара, сиромаштво, незапосеност, масовни одлазак младих људи у иностранство...

"Тада се покрећу националне теме, а не теме о пљачки, теме о томе ко је украо колико милиона КМ. То тако функционише већ, можда, двадесет година ", појашњава лидер СДС.

Цјелокупна ситуација око политичког неслагања и неповјерења у вези са пописом становништва у БиХ доводи и до константног позивања српских представника да се повуку из институција БиХ. Босић одговара да ли је то крајњи циљ.

„Могуће да јесте, јер постоји много показатеља који указују на то. Постоје политичке партије из чијих ставова можете закључити да навијају да се СНСД убаци у скупштинску већину", објашњава лидер СДС-а за БН ТВ.

Одговарајући на питање да ли је добио позив за састанак код предсједника Републике Српске Милорада Додика везано за договоре око Споразума о стабилизацији и придруживању, Босић је казао да се не би одазвао и да је добио позив, јер сматра да то није продиктивно.

С друге стране СДС подржава све што је у интересу Републике Српске, па тако и све у вези, како истиче Босић, овог битног питања.

„Ово је битно питање јер ће опредјелити даљу политичку сцену. Сви су били за европски пут, а ако се сада каже супротно - то ће довести до огромне промјене политичке ситуације. Лоптица ће се пребацити у руке ЕУ и они ће морати дати своју процјену ситуације – да ли су одбијени или постоји простор за неке преговоре и договоре", наглашава Босић.

Он је поновио да је у БиХ и даље на сцени опструкција правосуђа, јер за непроцесуирање свих афера не постоји друго објашњење.

Коментарисање изјава министра безбједности БиХ у Савјету Министара Драгана Мектића од стране Тужилаштва БиХ није у реду, каже Босић и додаје...

„То није у домену Тужилаштва БиХ – да се они мјешају у политичке односе, а евидентно је да то чине. На крају крајева, поручујем им да ћемо се ми мјешати и вршити притисак. Наш политички циљ је да извршимо политички притисак да институције које треба да се боре против криминала и корупције раде свој посао", поручио је лидер СДС.

Босић истовремено подсјећа на афере у које је умјешан и сам предсједник Републике Српске.

„Истина је да је Милорад Додик дубоко умјешан у криминал. Ја вјерујем и наставићу да се борим да правда почне да важи једнако за све, чак више и жешће за оне који су одговорни", прецизира Босић.

Све афере нису процесуиране или због нестручности правосуђа, страха или корумпираностии. Четврти разлог не постоји јер, тврди Босић, правосудни органи имају сву потребну документацију и могућности да се обрачунају са крупним криминалом.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

народ

24.06.2016 10:35

Сви сте страначки под корупцијом. Ужасни сте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

24.06.2016 10:42

ОВИ ШТО ПЛИВАЈУ У МУТНОМ СУ НАМ ВАЛА ВИШЕ ДОСАДИЛИ АЛИ НАЈГОРЕ ЈЕ ШТО СУ НАРОД ГУРНУЛИ У МУЉ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.06.2016 12:21

Он јадан само о криминалу и .. имас ли Босицу ста оргиналније смислити. Бас си смјесан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

24.06.2016 13:36

Има ли ста горе од криминала.На криминалу се заснива кмплетна политика.И када цујем да неко тако написе као ти у најмању руку помислим да је крималац неког ранга јер цеститом цовјека борба против криминалаца не мозе да смета!?

Name

БББ

24.06.2016 12:59

Жали се Додику што нас давиш?Кад га будеш питао дали си за ЕУ или не питај га и то о криминалу.

ОДГОВОРИТЕ