Borba protiv korupcije ostaje naš prioritet

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić je kazao da u BiH postoje političari kojima je u interesu da se stvara što više problema i da politička kriza bude što dublja, jer na taj način skreću fokus sa stvarnih životnih problema.

Republika Srpska 24.06.2016 | 12:25
Borba protiv korupcije ostaje naš prioritet
Bosić je gostujući u emisiji "Puls" BN TV rekao da takvi političari dobro plivaju u tim mutnim vodama jer tada se ne priča o ogromnim problemima u koje su doveli društvo, kao što su enormna stopa korupcije, za koju niko ne odgovara, siromaštvo, nezaposenost, masovni odlazak mladih ljudi u inostranstvo...

"Tada se pokreću nacionalne teme, a ne teme o pljački, teme o tome ko je ukrao koliko miliona KM. To tako funkcioniše već, možda, dvadeset godina ", pojašnjava lider SDS.

Cjelokupna situacija oko političkog neslaganja i nepovjerenja u vezi sa popisom stanovništva u BiH dovodi i do konstantnog pozivanja srpskih predstavnika da se povuku iz institucija BiH. Bosić odgovara da li je to krajnji cilj.

„Moguće da jeste, jer postoji mnogo pokazatelja koji ukazuju na to. Postoje političke partije iz čijih stavova možete zaključiti da navijaju da se SNSD ubaci u skupštinsku većinu", objašnjava lider SDS-a za BN TV.

Odgovarajući na pitanje da li je dobio poziv za sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vezano za dogovore oko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Bosić je kazao da se ne bi odazvao i da je dobio poziv, jer smatra da to nije prodiktivno.

S druge strane SDS podržava sve što je u interesu Republike Srpske, pa tako i sve u vezi, kako ističe Bosić, ovog bitnog pitanja.

„Ovo je bitno pitanje jer će opredjeliti dalju političku scenu. Svi su bili za evropski put, a ako se sada kaže suprotno - to će dovesti do ogromne promjene političke situacije. Loptica će se prebaciti u ruke EU i oni će morati dati svoju procjenu situacije – da li su odbijeni ili postoji prostor za neke pregovore i dogovore", naglašava Bosić.

On je ponovio da je u BiH i dalje na sceni opstrukcija pravosuđa, jer za neprocesuiranje svih afera ne postoji drugo objašnjenje.

Komentarisanje izjava ministra bezbjednosti BiH u Savjetu Ministara Dragana Mektića od strane Tužilaštva BiH nije u redu, kaže Bosić i dodaje...

„To nije u domenu Tužilaštva BiH – da se oni mješaju u političke odnose, a evidentno je da to čine. Na kraju krajeva, poručujem im da ćemo se mi mješati i vršiti pritisak. Naš politički cilj je da izvršimo politički pritisak da institucije koje treba da se bore protiv kriminala i korupcije rade svoj posao", poručio je lider SDS.

Bosić istovremeno podsjeća na afere u koje je umješan i sam predsjednik Republike Srpske.

„Istina je da je Milorad Dodik duboko umješan u kriminal. Ja vjerujem i nastaviću da se borim da pravda počne da važi jednako za sve, čak više i žešće za one koji su odgovorni", precizira Bosić.

Sve afere nisu procesuirane ili zbog nestručnosti pravosuđa, straha ili korumpiranostii. Četvrti razlog ne postoji jer, tvrdi Bosić, pravosudni organi imaju svu potrebnu dokumentaciju i mogućnosti da se obračunaju sa krupnim kriminalom.

BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

narod

24.06.2016 10:35

Svi ste stranački pod korupcijom. Užasni ste....

ODGOVORITE
Name

KOJA

24.06.2016 10:42

OVI ŠTO PLIVAJU U MUTNOM SU NAM VALA VIŠE DOSADILI ALI NAJGORE JE ŠTO SU NAROD GURNULI U MULJ

ODGOVORITE
Name

Miki

24.06.2016 12:21

On jadan samo o kriminalu i .. imas li Bosicu sta orginalnije smisliti. Bas si smjesan...

ODGOVORITE
Name

Milos

24.06.2016 13:36

Ima li sta gore od kriminala.Na kriminalu se zasniva kmpletna politika.I kada cujem da neko tako napise kao ti u najmanju ruku pomislim da je krimalac nekog ranga jer cestitom covjeka borba protiv kriminalaca ne moze da smeta!?

Name

BBB

24.06.2016 12:59

Žali se Dodiku što nas daviš?Kad ga budeš pitao dali si za EU ili ne pitaj ga i to o kriminalu.

ODGOVORITE