Европски Њујорк

Истраживање које је спровела једна америчка туристичка агенција издвојило је 10 европских градове који нуде најзанимљивији садржај за посетиоце.

Путовања 24.06.2016 | 10:08
Европски Њујорк
Европа скрива неке од најлепших градова на свету. Лондон, Париз, Венеција, Беч, Барселона, Истанбул, Рим, Амстердам и Атина само су неки од метропола које имају занимљиву и богату историју и културу.

Иако ове европске лепотице желе да посете путници из целог света, ни један од њих није на првом месту.

Наиме, истраживање је показало да је најзабавнији европски град – Берлин.

Спаљен, бомбардован, изолиран од остатка света, Берлин се током своје турбулентне историје обнављао, растао и успео да постане прави “трендсетер” у уметности, кулинарству и забави.

Иако сваки од градова на листи има богату, занимљиву и шаролику културно-историјску причу, оно по чему је такозвани европски Њујорк издвојен и препознат су бројни садржаји и знаменитости које одузимају дах, али и становништво, па су улице овог града увек препуне слободних уметника и креативаца који не седе у канцеларијама већ стварају на лицу места.

Најфасцинантније знаменитости Берлина које су издвојене у истраживању биле суРеицхстаг зграда с импресивном стакленом куполом, Берлински зид и споменик европским Јеврејима убијеним током Другог светског рата.

Берлин је издвојен и као дестинација савршена за пивопије, али и сладокусце и гурмане који на сваком кораку могу уживати у разним јефтиним и скупљим деликатесима.

Б 92
фото:гетyоургуиде

Коментари / 0

Оставите коментар