Нова већина оштетила буџет за 3,5 милиона

СДС највјероватније и даље неће учествовати у раду градске Скупштине јер се нова скупштинска већина бави само кадровском политиком и заузимањем фотеља и не занима их ни један пројекат, истакли су данас чланови Градског одбора СДС-а Бијељина. Бијељнски СДС оптужује нову скупштинску већину да је за нешто више од два мјесеца оштетила градски буџет за 3,5 милиона марака.

Република Српска 23.06.2016 | 21:45
Нова већина оштетила буџет за 3,5 милиона
"Нова скупштинска већина износи апсурдне и лажне податке о задужености града Бијељина, а уствари су они ти који наносе огромну штету градском буџети", тврди Милорад Софренић потпредсједник Градског одбора СДС-а Бијељина и додаје:

"Недоношењем Одлуке о продаји градског грађевинског земљишта у индустријској зони град је изгубио 2,5 милиона марака. Толико се могло слити у градски буџет јер је 25 инвеститора било заинтересовано за куповину земљишта, а изгубили смо и 200-300 нових радних мјеста. Око милион марака буџет града Бијељине је изгубио и због неусвајања регулационог плана Центар, односно немогућности да наплати ренту за уређење градског грађевинског земљишта. То значи да је за нешто више од два мјесеца нова скупштинска већина градски буџет оштетила за 3,5 милиона марака", тврди Софренић.

У бијељинском СДС-у питају се како и одакле нова скупштинска већина планира да исплати обећана 3 фенинга премије по килограму пшенице?

"Градоначелник Мићић јуче је одржао састанак са млинарима и произвођачима пшенице и предложио 2 фенинга подстицаја, а представници нове скупштинске већине су рекли да је то немогуће исплатити. Данас тврде да ће исплаћивати 3 фенинга", каже Јован Гајић замјеник предсједника Градског одбора СДС-а Бијељина.

Миле Пејчић потпредсједник Градског одбора СДС-а Бијељина подсјећа да је Град исплатио све досадашње обавезе према пољопривредницима док Министарство пољопривреде дугује милионе.

"Шта је са Министарством? Зашто не поштују своје обавезе? Зашто нова скупштинска већина прави оркестриране протесте пред градском Скупштином, а не у Бањалуци", пита Пејчић.

У бијељинском СДС-у тврде да се нова скупштинска већина бави политичким играријама, а једна од њих је и нетачна прича о цијени воде и канализације.

Подсјећају да је цијена јасно дефинисана Уговором између Владе Републике Српске, града Бијељина, предузећа "Водовод и канализација" и Европске банке.

"Господин Максимовић, кандидат за градоначелника Бијељине тврди да је цијена воде најскупља у региону. То није тачно", сматра Предраг Перковић потпредсједник Градског одбора СДС-а и додаје да је Максимовић у изборној трци за народног посланика причао другу причу.

Из бијељинског СДС-а новој скупштинској већини поручују да се на баве питањима о којима немају појма ни они ни њихови савјетници.

"Једно од тих питања је гасификација Бијељине која је почела прије 5-6 година и у коју је до сада страни инвеститор уложио преко 30 милиона марака. Завршетак тог пројекта зависи искључиво од сагласности Владе Републике Српске која треба да одобри прикључак гасовода од Шепка до Бијељине. Међутим својом самовољом Влада Српске опструише тај пројекат од изузетне важности за град Бијељину", закључују у СДС-у.

БН телевизија

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

бн

23.06.2016 16:47

Сад ће Влада РС одобрити сву помоћ Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛудИЗбуњен

23.06.2016 20:59

Ко не функционише? Канализација? О чему ти то??? Де отиђи мало по тим сајтовима што каже Перковић па види пошто је гдјегод вода. А што није продато земљиште раније? Па лијепо Влада је килавила да да одобрење за зону немој да смо заборавни!

Name

Јаааа

23.06.2016 16:57

Вода јесте најскупља и јос се на цијену потросене воде плаца исто толико и канализација које нема јер не функционисе јос. А сто ови паметни толике године нису донијели одлуку о продаји земљиста у индустријској зони??? И наравно боли сто није усвојен регулациони план Центар јер је господа обецала неким градским газдама локације за нове зграде наравно без паркинга и са пет спратова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

24.06.2016 15:15

Потписујем..срусити ове полуписмене професионалне политицаре из сдс-а..

Name

посматрац

23.06.2016 17:24

Е моји суградјани, ја воду у центру града, гдје станујем плацам 20 КМ по цлану, нас 4 и ето 80 КМ, висе него сто плацам струју. Неце ни ова скупстинска вецина донијети добра, а не знам ста то ови прицају па смијењени нацелници су постављени експресно за савјетнике градонацелника Мицица и даље примају плате са ранијег радног мјеста плус савјетницке, па видите гдје смо........

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

23.06.2016 17:43

СНСД је црно зло. Мало је за те људе речи да су болесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нидзекс

23.06.2016 18:17

Апсурдна изјава Сдс-а... Шта би била кад би било? Па ако ћемо тако, ви сте оштетили буџет за два градска буџета (око 100 мил.) за вријеме ваше доминације (не власти, него доминације, јер је оно било класично изивљавање). Не могу ни почети писати везано за теме у тексту, требало би ми макар толико простора. Народ није тупав, не читају ово само дједови и баке, па да можете мазати очи! Мени смета, мени је доста, нећу вас више, дајте некоме другом да нас спасе, шта сте се усидрили као да пара више никада нећете видјети?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

23.06.2016 18:21

Види Мије поштењачине. Мало су се он и Мићо награбили па би још хтјели. Ни ови нови нису ништа посебно али Миће и зулумћара око њега ми је преко главе. Раде гасификацију града а гасовода ни на видику. Ваљда се прво гас доведе до града а потом разводи по граду. Но за џабе сте копали. Слабо да ће вам се ко прикључити. Од града су направили урбани геноцид. Зграде на пола улице без паркинга. Зелене површине нема ни на слици... Ко ми нађе у граду двије исте зграде добиће 100.00 ЕУР... Да не причамо у улазима и излазима из града. Нигдје једносмјерног саобраћаја са двије траке. Бициклисти су протјерани са улица а још мало ће и пјешаци. Е то су тековине владавине Миће, Мије и зулумћара око њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дворови

23.06.2016 18:45

Само је несто горе од СНСД ...." НЕУСПЈЕСНА СРПСКА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гас маску ми дајте

23.06.2016 18:54

А ко направи депонију за смеће два километра од центра града ваздусни линије,срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

24.06.2016 06:31

Да ли да ме јаше један или други?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

24.06.2016 06:50

Ови из СДС-а су несто и радили и за разлику од других градова Бијељина није "турска касаба" него жив град гдје се досељава све више младих људи, који виде своју будућност у БН, као и "предсједник" (мислим више на послушник главног "баје") локалног СНСД-а, коме је БН свети грал... А што се тиче ових окупљених око њега и др.мр.сци...вријеме ће показати да ли причају празну причу или не...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

24.06.2016 15:10

Предсједник је за 12 година мандата успио асвалтирати псркинг иза робне куце,у току поплава подијелити по 3литра воде,3 конзерве и хљеб-али тудје помоци.Софрениц је младји од мене а дрма насим парама од кад сам био дјецарац..СМЈЕНЕ!!

Name

КВАКА

24.06.2016 15:37

Узми све сто ти зивот пруза данас си посланик,функционер сутра богат цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопуже

24.06.2016 17:30

Ја струје добијем 50 марака, а воде никад испод 60 марака. Од смрада депоније коју су направили ови јањичари има сви да поцркамо....Смена да их више не гледам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

круг

25.06.2016 12:34

Сви сте ви из исте корпе, мањина вецина средина па ијопееее! Само се смјењујете и медјусобно оптузујете и наравно све нам наплацујете.ај висе доста с....!

ОДГОВОРИТЕ