Nova većina oštetila budžet za 3,5 miliona

SDS najvjerovatnije i dalje neće učestvovati u radu gradske Skupštine jer se nova skupštinska većina bavi samo kadrovskom politikom i zauzimanjem fotelja i ne zanima ih ni jedan projekat, istakli su danas članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina. Bijeljnski SDS optužuje novu skupštinsku većinu da je za nešto više od dva mjeseca oštetila gradski budžet za 3,5 miliona maraka.

Republika Srpska 23.06.2016 | 21:45
Nova većina oštetila budžet za 3,5 miliona
"Nova skupštinska većina iznosi apsurdne i lažne podatke o zaduženosti grada Bijeljina, a ustvari su oni ti koji nanose ogromnu štetu gradskom budžeti", tvrdi Milorad Sofrenić potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina i dodaje:

"Nedonošenjem Odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni grad je izgubio 2,5 miliona maraka. Toliko se moglo sliti u gradski budžet jer je 25 investitora bilo zainteresovano za kupovinu zemljišta, a izgubili smo i 200-300 novih radnih mjesta. Oko milion maraka budžet grada Bijeljine je izgubio i zbog neusvajanja regulacionog plana Centar, odnosno nemogućnosti da naplati rentu za uređenje gradskog građevinskog zemljišta. To znači da je za nešto više od dva mjeseca nova skupštinska većina gradski budžet oštetila za 3,5 miliona maraka", tvrdi Sofrenić.

U bijeljinskom SDS-u pitaju se kako i odakle nova skupštinska većina planira da isplati obećana 3 feninga premije po kilogramu pšenice?

"Gradonačelnik Mićić juče je održao sastanak sa mlinarima i proizvođačima pšenice i predložio 2 feninga podsticaja, a predstavnici nove skupštinske većine su rekli da je to nemoguće isplatiti. Danas tvrde da će isplaćivati 3 feninga", kaže Jovan Gajić zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a Bijeljina.

Mile Pejčić potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina podsjeća da je Grad isplatio sve dosadašnje obaveze prema poljoprivrednicima dok Ministarstvo poljoprivrede duguje milione.

"Šta je sa Ministarstvom? Zašto ne poštuju svoje obaveze? Zašto nova skupštinska većina pravi orkestrirane proteste pred gradskom Skupštinom, a ne u Banjaluci", pita Pejčić.

U bijeljinskom SDS-u tvrde da se nova skupštinska većina bavi političkim igrarijama, a jedna od njih je i netačna priča o cijeni vode i kanalizacije.

Podsjećaju da je cijena jasno definisana Ugovorom između Vlade Republike Srpske, grada Bijeljina, preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i Evropske banke.

"Gospodin Maksimović, kandidat za gradonačelnika Bijeljine tvrdi da je cijena vode najskuplja u regionu. To nije tačno", smatra Predrag Perković potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a i dodaje da je Maksimović u izbornoj trci za narodnog poslanika pričao drugu priču.

Iz bijeljinskog SDS-a novoj skupštinskoj većini poručuju da se na bave pitanjima o kojima nemaju pojma ni oni ni njihovi savjetnici.

"Jedno od tih pitanja je gasifikacija Bijeljine koja je počela prije 5-6 godina i u koju je do sada strani investitor uložio preko 30 miliona maraka. Završetak tog projekta zavisi isključivo od saglasnosti Vlade Republike Srpske koja treba da odobri priključak gasovoda od Šepka do Bijeljine. Međutim svojom samovoljom Vlada Srpske opstruiše taj projekat od izuzetne važnosti za grad Bijeljinu", zaključuju u SDS-u.

BN televizija

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

bn

23.06.2016 16:47

Sad će Vlada RS odobriti svu pomoć Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

LudIZbunjen

23.06.2016 20:59

Ko ne funkcioniše? Kanalizacija? O čemu ti to??? De otiđi malo po tim sajtovima što kaže Perković pa vidi pošto je gdjegod voda. A što nije prodato zemljište ranije? Pa lijepo Vlada je kilavila da da odobrenje za zonu nemoj da smo zaboravni!

Name

Jaaaa

23.06.2016 16:57

Voda jeste najskuplja i jos se na cijenu potrosene vode placa isto toliko i kanalizacija koje nema jer ne funkcionise jos. A sto ovi pametni tolike godine nisu donijeli odluku o prodaji zemljista u industrijskoj zoni??? I naravno boli sto nije usvojen regulacioni plan Centar jer je gospoda obecala nekim gradskim gazdama lokacije za nove zgrade naravno bez parkinga i sa pet spratova.

ODGOVORITE
Name

Role

24.06.2016 15:15

Potpisujem..srusiti ove polupismene profesionalne politicare iz sds-a..

Name

posmatrac

23.06.2016 17:24

E moji sugradjani, ja vodu u centru grada, gdje stanujem placam 20 KM po clanu, nas 4 i eto 80 KM, vise nego sto placam struju. Nece ni ova skupstinska vecina donijeti dobra, a ne znam sta to ovi pricaju pa smijenjeni nacelnici su postavljeni ekspresno za savjetnike gradonacelnika Micica i dalje primaju plate sa ranijeg radnog mjesta plus savjetnicke, pa vidite gdje smo........

ODGOVORITE
Name

vss

23.06.2016 17:43

SNSD je crno zlo. Malo je za te ljude reči da su bolesni.

ODGOVORITE
Name

Nidzeks

23.06.2016 18:17

Apsurdna izjava Sds-a... Šta bi bila kad bi bilo? Pa ako ćemo tako, vi ste oštetili budžet za dva gradska budžeta (oko 100 mil.) za vrijeme vaše dominacije (ne vlasti, nego dominacije, jer je ono bilo klasično izivljavanje). Ne mogu ni početi pisati vezano za teme u tekstu, trebalo bi mi makar toliko prostora. Narod nije tupav, ne čitaju ovo samo djedovi i bake, pa da možete mazati oči! Meni smeta, meni je dosta, neću vas više, dajte nekome drugom da nas spase, šta ste se usidrili kao da para više nikada nećete vidjeti?!

ODGOVORITE
Name

Semberac

23.06.2016 18:21

Vidi Mije poštenjačine. Malo su se on i Mićo nagrabili pa bi još htjeli. Ni ovi novi nisu ništa posebno ali Miće i zulumćara oko njega mi je preko glave. Rade gasifikaciju grada a gasovoda ni na vidiku. Valjda se prvo gas dovede do grada a potom razvodi po gradu. No za džabe ste kopali. Slabo da će vam se ko priključiti. Od grada su napravili urbani genocid. Zgrade na pola ulice bez parkinga. Zelene površine nema ni na slici... Ko mi nađe u gradu dvije iste zgrade dobiće 100.00 EUR... Da ne pričamo u ulazima i izlazima iz grada. Nigdje jednosmjernog saobraćaja sa dvije trake. Biciklisti su protjerani sa ulica a još malo će i pješaci. E to su tekovine vladavine Miće, Mije i zulumćara oko njih.

ODGOVORITE
Name

Dvorovi

23.06.2016 18:45

Samo je nesto gore od SNSD ...." NEUSPJESNA SRPSKA"

ODGOVORITE
Name

Gas masku mi dajte

23.06.2016 18:54

A ko napravi deponiju za smeće dva kilometra od centra grada vazdusni linije,sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

24.06.2016 06:31

Da li da me jaše jedan ili drugi?

ODGOVORITE
Name

Realno

24.06.2016 06:50

Ovi iz SDS-a su nesto i radili i za razliku od drugih gradova Bijeljina nije "turska kasaba" nego živ grad gdje se doseljava sve više mladih ljudi, koji vide svoju budućnost u BN, kao i "predsjednik" (mislim više na poslušnik glavnog "baje") lokalnog SNSD-a, kome je BN sveti gral... A što se tiče ovih okupljenih oko njega i dr.mr.sci...vrijeme će pokazati da li pričaju praznu priču ili ne...

ODGOVORITE
Name

Lola

24.06.2016 15:10

Predsjednik je za 12 godina mandata uspio asvaltirati psrking iza robne kuce,u toku poplava podijeliti po 3litra vode,3 konzerve i hljeb-ali tudje pomoci.Sofrenic je mladji od mene a drma nasim parama od kad sam bio djecarac..SMJENE!!

Name

KVAKA

24.06.2016 15:37

Uzmi sve sto ti zivot pruza danas si poslanik,funkcioner sutra bogat covjek.

ODGOVORITE
Name

lopuže

24.06.2016 17:30

Ja struje dobijem 50 maraka, a vode nikad ispod 60 maraka. Od smrada deponije koju su napravili ovi janjičari ima svi da pocrkamo....Smena da ih više ne gledam!!!

ODGOVORITE
Name

krug

25.06.2016 12:34

Svi ste vi iz iste korpe, manjina vecina sredina pa ijopeeee! Samo se smjenjujete i medjusobno optuzujete i naravno sve nam naplacujete.aj vise dosta s....!

ODGOVORITE