Референдум ометају поплаве и застава

Грађани Уједињеног Краљевства од јутрос излазе на референдум како би дали своје мишљење о будућности државе у оквиру или изван Европске уније.

Свијет 23.06.2016 | 14:51
Референдум ометају поплаве и застава
Први подаци говоре о доброј излазности гласача и поред чињенице да је за дан референдума изабран претпосљедњи дан радне седмице. Такође, медији саопштавају како су мишљења о изласку из ЕУ још увијек подијељена на 50-50.

Представници оба табора своју наду стављају на око 10-11 одсто оних грађана који су све до јуче били неодлучни. Њихово коначно мишљење и гласање ће одлучити судбину Енглеске, Шкотске, Велса и Сјеверне Ирске.

Референдумски дан прате обилне кише, поготово на југу земље гдје су поједина гласачка мјеста евакуисана, затворена и премјештена на друге локације. Оточки медији као што је Телеграпх поплаве у појединим мјестима виде и као могући разлог неизласка грађана, што би напосљетку могло утјецати на коначани исход референдума.

Поред кише, проблеме могу створити и државни симболи на бирачким мјестима. Наиме, због чињенице да је енглеска застава активно кориштена у кампањама за излазак из ЕУ, поједини бирачи из сјеверног Лондона затражили су скидање заставе јер "импутирају начин гласања".

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сина

23.06.2016 13:18

Изасли, остали неце бити исто,једино сто ме радује је то да их неко уопсте пита,за разлику од нас,ко зна мозда се и наси врате овамо:-):-):-) !

ОДГОВОРИТЕ