Referendum ometaju poplave i zastava

Građani Ujedinjenog Kraljevstva od jutros izlaze na referendum kako bi dali svoje mišljenje o budućnosti države u okviru ili izvan Evropske unije.

Svijet 23.06.2016 | 14:51
Referendum ometaju poplave i zastava
Prvi podaci govore o dobroj izlaznosti glasača i pored činjenice da je za dan referenduma izabran pretposljednji dan radne sedmice. Takođe, mediji saopštavaju kako su mišljenja o izlasku iz EU još uvijek podijeljena na 50-50.

Predstavnici oba tabora svoju nadu stavljaju na oko 10-11 odsto onih građana koji su sve do juče bili neodlučni. Njihovo konačno mišljenje i glasanje će odlučiti sudbinu Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske.

Referendumski dan prate obilne kiše, pogotovo na jugu zemlje gdje su pojedina glasačka mjesta evakuisana, zatvorena i premještena na druge lokacije. Otočki mediji kao što je Telegraph poplave u pojedinim mjestima vide i kao mogući razlog neizlaska građana, što bi naposljetku moglo utjecati na konačani ishod referenduma.

Pored kiše, probleme mogu stvoriti i državni simboli na biračkim mjestima. Naime, zbog činjenice da je engleska zastava aktivno korištena u kampanjama za izlazak iz EU, pojedini birači iz sjevernog Londona zatražili su skidanje zastave jer "imputiraju način glasanja".

(Klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sina

23.06.2016 13:18

Izasli, ostali nece biti isto,jedino sto me raduje je to da ih neko uopste pita,za razliku od nas,ko zna mozda se i nasi vrate ovamo:-):-):-) !

ODGOVORITE