Васпитачица паркира на мјесту за дјечју игру

Једној од васпитачица вртића "Јежева кућица" у Бањалуци, игралиште у овој образовној установи служи за паркирање аутомобила.

Република Српска 23.06.2016 | 13:15
Васпитачица паркира на мјесту за дјечју игру
То је изазвало револт код родитеља чија деца бораве у овом обданишту па су се обратили редакцији "Гласа Српске" да би указали на ову несвакидашњу појаву.

 
У писму родитеља између осталог стоји:

"Згрожени смо понашањем једне од васпитачица, која свој аутомобил редовно паркира на зеленој површини намењеној за игру малишана, одмах поред тобогана и клацкалица. Време је да се томе стане украј. Деца су нам се много пута жалила на мирис бензина и на то што им ауто смета када се играју, јер је често паркирано у непосредној близини клацкалица и љуљашки", наведено је између осталог у писму.

Још се наводи да пракса паркирања возила траје одавно, и да су незадовољни родитељи у више наврата безуспешно жалили управи Центра за предшколско васпитање и образовање.

"Питали смо раније а и сада се намеће то исто питање: зар је аутомобилу место у дворишту вртића, кутку намењеном за малишане. Сви смо згрожени оваквим понашањем и самовољом појединаца. Како свакога дана у дворишту видимо паркиран аутомобил почели смо и да збијамо шале због тога. Кажемо да смо - задовољни што вртић располаже тако добрим реквизитима да учи децу о важности чувања аутомобила и њиховом утицају на околину", наведено је у писму.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић рекла је да дечије игралиште није паркинг и да ће васпитачица убудуће своје возило да паркира мимо круга вртића.

"Нисам знала за притужбе родитеља. Већ данас ћу написати одлуку да се забрани паркирање било коме у дворишту вртића. То значи да ће васпитачици бити наложено да потражи друго паркинг место", рекла је Куртиновићева.

Истакла је да разумије револт родитеља али и да је проблем запослених у вртићу "Јежева кућица" што немају адекватан паркинг за возила.

"Очигледно да је у дворишту остављала возило како би избегла плаћање паркинга. Истина мањак је паркинг места на том подручју али без обзира на све досадашњу праксу ће морати да промени. Игралиште је намењено деци и ни за шта друго", рекла је Куртиновићева.

Гужва

И запослени у Административном центру Владе Републике Српске, који се налази у непосредној близини "Јежеве кућице", често у прилици да траже слободно паркинг место.

Многи од њих су своје четвороточкаше остављали у Равногорској улици Нова варош све док није почела наплата паркинга. И сада су честе гужве јер осим запослених велики је број гостију који долазе у Административни центар возилима а ту су и четвороточкаши станара околних зграда.

(Глас Српске)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВАСПИТАЦИЦА

23.06.2016 11:25

НИЈЕ НИ ЦУДО,НИКО ЈОЈ НИСТА НЕ СМИЈЕ.СВЕ СТЕЛЕ СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

23.06.2016 11:40

Лична карта васпитачице. Коментар је сваки сувишан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

23.06.2016 19:20

Дај не лупетајте, та жена ради годинама у том вртићу и једна од најбољих васпитача, моје дијете ту иде. Родитељи па где вам се играју деца када сте кући, играју се на улици међу аутима. Зашто ти појединци нису писали када ке требало да се стопира улазак непознатих људи када је ту била Дуга. Е то је проблем а та иста жена је знала да не оде до тоалета пазећи их она и још једна нажалост више је нема. Фуј срам да буде појединце. Зорица

ОДГОВОРИТЕ