Vaspitačica parkira na mjestu za dječju igru

Jednoj od vaspitačica vrtića "Ježeva kućica" u Banjaluci, igralište u ovoj obrazovnoj ustanovi služi za parkiranje automobila.

Republika Srpska 23.06.2016 | 13:15
Vaspitačica parkira na mjestu za dječju igru
To je izazvalo revolt kod roditelja čija deca borave u ovom obdaništu pa su se obratili redakciji "Glasa Srpske" da bi ukazali na ovu nesvakidašnju pojavu.

 
U pismu roditelja između ostalog stoji:

"Zgroženi smo ponašanjem jedne od vaspitačica, koja svoj automobil redovno parkira na zelenoj površini namenjenoj za igru mališana, odmah pored tobogana i klackalica. Vreme je da se tome stane ukraj. Deca su nam se mnogo puta žalila na miris benzina i na to što im auto smeta kada se igraju, jer je često parkirano u neposrednoj blizini klackalica i ljuljaški", navedeno je između ostalog u pismu.

Još se navodi da praksa parkiranja vozila traje odavno, i da su nezadovoljni roditelji u više navrata bezuspešno žalili upravi Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

"Pitali smo ranije a i sada se nameće to isto pitanje: zar je automobilu mesto u dvorištu vrtića, kutku namenjenom za mališane. Svi smo zgroženi ovakvim ponašanjem i samovoljom pojedinaca. Kako svakoga dana u dvorištu vidimo parkiran automobil počeli smo i da zbijamo šale zbog toga. Kažemo da smo - zadovoljni što vrtić raspolaže tako dobrim rekvizitima da uči decu o važnosti čuvanja automobila i njihovom uticaju na okolinu", navedeno je u pismu.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović rekla je da dečije igralište nije parking i da će vaspitačica ubuduće svoje vozilo da parkira mimo kruga vrtića.

"Nisam znala za pritužbe roditelja. Već danas ću napisati odluku da se zabrani parkiranje bilo kome u dvorištu vrtića. To znači da će vaspitačici biti naloženo da potraži drugo parking mesto", rekla je Kurtinovićeva.

Istakla je da razumije revolt roditelja ali i da je problem zaposlenih u vrtiću "Ježeva kućica" što nemaju adekvatan parking za vozila.

"Očigledno da je u dvorištu ostavljala vozilo kako bi izbegla plaćanje parkinga. Istina manjak je parking mesta na tom području ali bez obzira na sve dosadašnju praksu će morati da promeni. Igralište je namenjeno deci i ni za šta drugo", rekla je Kurtinovićeva.

Gužva

I zaposleni u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, koji se nalazi u neposrednoj blizini "Ježeve kućice", često u prilici da traže slobodno parking mesto.

Mnogi od njih su svoje četvorotočkaše ostavljali u Ravnogorskoj ulici Nova varoš sve dok nije počela naplata parkinga. I sada su česte gužve jer osim zaposlenih veliki je broj gostiju koji dolaze u Administrativni centar vozilima a tu su i četvorotočkaši stanara okolnih zgrada.

(Glas Srpske)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VASPITACICA

23.06.2016 11:25

NIJE NI CUDO,NIKO JOJ NISTA NE SMIJE.SVE STELE SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

građanin

23.06.2016 11:40

Lična karta vaspitačice. Komentar je svaki suvišan.

ODGOVORITE
Name

Zorica

23.06.2016 19:20

Daj ne lupetajte, ta žena radi godinama u tom vrtiću i jedna od najboljih vaspitača, moje dijete tu ide. Roditelji pa gde vam se igraju deca kada ste kući, igraju se na ulici među autima. Zašto ti pojedinci nisu pisali kada ke trebalo da se stopira ulazak nepoznatih ljudi kada je tu bila Duga. E to je problem a ta ista žena je znala da ne ode do toaleta pazeći ih ona i još jedna nažalost više je nema. Fuj sram da bude pojedince. Zorica

ODGOVORITE