Масонска братства: Озбиљан ударац БиХ

Сукоб који се догодио на годишњој Скупштини Велике масонске ложе БиХ изазвао је реаговања масонског братства, посебно у Аустрији и Словенији.

Босна и Херцеговина 23.06.2016 | 11:17
Масонска братства: Озбиљан ударац БиХ
Они су оцијенили да је распад масонске ложе озбиљан ударац БиХ који доводи упитање и сам њен опстанак, рекао је извор Срне близак масонском братству у БиХ.

"Масонска братства, посебно у Аустрији и Словеније, запањена су посљедњим дешавањима у масонској ложи у БиХ. Умјесто да раде на ширењу толеранције, масонерија у БиХ демонстрирала је силу и показала сву иронију постојања БиХ као државе", рекао је извор Срне.

Он каже да су масонска братства посебно указала на чињеницу да је сукоб успио да уништи традицију масонског братства у БиХ дугу 16 година.

"Сукоб који је избио у Великој масонској ложи БиХ посебно је изазвао револт братстава у Аустрији и Словенији која су била и главни иницијатори формирања ове ложе у БиХ. Они су категорични у оцјени да је БиХ немогућа држава и да је политика сукоба и национализма преузела примат над ширењем мира, толеранције, космополитизма", нагласио је извор Срне, додавши да у историје масонерије није забиљежен овакав сукоб међу братством.

Срна је јуче објавила да су дугогодишње међуетничке напетости у Великој масонској ложи БиХ, које су се, прије свега, огледале у потпуној бошњачкој доминацији у овом прилично затвореном и тајновитом братству, ескалирале прије два дана у отворени физички сукоб и масовну тучу у масонској згради у насељу Радава, поред Нахоревске улице у Сарајеву, која се потом пренијела и на простор око зграде гдје се масони састају.

Извор Срне близак масонском братству у БиХ испричао је да се сукоб догодио на годишњој Скупштини Велике масонске ложе БиХ, а да је резултат свега неколико повријеђене "браће", тољагама и камењем полупани скупоцјени аутомобили и дефинитивни распад масонског братства у БиХ које је на овај начин, умјесто толеранције и космополитизма, демонстрирало да је БиХ "немогућа и ненормална држава".

Према његовим ријечима, главни актери туче су били професор доктор Изет Рађо, члан Олимпијског комитета БиХ, професор доктор Едиб Делић и доктор Ади Рифатбеговић из Клиничког центра Тузла, високи званичници СДА, са једне стране, а с друге стране је била група Срба и Хрвата, у чију заштиту је стао професор доктор Едвин Дервишевић са Универзитета у Љубљани, који је на крају "извукао најдебљи крај".

Извор Срне је рекао да су од оснивања масонског друштва у БиХ, прије 16 година, све кључне позиције у Великој ложи БиХ обављали Бошњаци.

(Срна)
(Фото: Мондо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сонда

23.06.2016 09:25

То це ријесити турска лоза хе хе хе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

23.06.2016 13:30

Какву су масони таква је и дрзава или обрнутно каква је дрзава такви су и масони који зеле себе да преставе у јавности да несто знаце и вреде. НЕ ВРЕДЕ. У БИХ дрзава и масони су дјаволска творевина које заједно не вреде ни лулу херцеговацког дувана -крдзе!

Name

питање

23.06.2016 09:42

Масони јесу ли то нове вехабије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

23.06.2016 09:48

Ја мислим да су топла браца веци проблем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сегацење

23.06.2016 10:11

Бас надјосте да су Срби и медју масонима угрозени

Name

Лијевцан

23.06.2016 09:52

Сатанини сљедбеници су се увијек сукобљавали око превласти,зато и има толико много разних организација,клубова и друстава тајног карактера

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛарсГуннарВигемарк

23.06.2016 10:03

"Нити се споменута резиденција налази на тој локацији, нити је осигурање учествовало у било чему сличном, нити је био у току пријем. Нема никакве везе нити са амбасадором Wигемарком, нити његовим особљем и чиста је измишљотина", наводе из Делегације ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ