Кесић: Одговорићу на сваку клетву и пријетњу

Аутор емисије "24 минута" након претњи које је добио после измонтираног снимка у којем, наводно, вређа грађане Републике Српске, каже да га није страх, али да је - љут.

Србија 22.06.2016 | 21:20
Кесић: Одговорићу на сваку клетву и пријетњу
Претње смрћу Зоран Кесић добио је након што се на сајту Србин.инфо и Фејсбук страници “Не давимо Србију” појавио премонтирани снимак једне од емисија из септембра 2014, на начин да се у тим монтажама вређа Република Српска и њени грађани. На разговору у полицији изнео је претње које су њему и члановима његове породице упућене.

"Нисам љут на људе који ми шаљу увреде, већ на оне који су их изманипулисали, нахушкали на мене и емисију. Када након бенигне шале везане за географски облик државе, дакле шале нивоа `гле, Италија личи на чизму`, добијете поруке у којим се помињу гробови, проливена српска крв, гажење по очевима, мајкама и ћеркама, затирање семена, претње типа `треба га обесити`, `зажалићеш`, `пређи Дрину, нећеш се вратити` итд, не знам ко се не би изненадио.

Притом, реч је о фори из наше емисије из септембра 2014. Како то да тада то није била страшна увреда, а сада одједном јесте? Трудим се да одговорим на сваку од тих клетви и претњи и врло је занимљиво видети како се ти љути људи, након што им откријем да је реч о злонамерној монтажи, од `оних који би ме обесили`, окрећу у `оне који би ме радо угостили у свом дому у Бањалуци`", каже за “Блиц” Кесић.



У земљи у којој су новинари на нишану већ неколико деценија, Кесић каже да га није страх, али да осећа немир.

"И љут сам. Не на људе који ми шаљу те увреде, већ на оне који су их изманипулисали, нахушкали на нашу емисију и мене. Са хушкачима бих имао шта да попричам и убеђен сам да ће ми полиција врло брзо то и омогућити. Ако си спреман да јавно правиш мету од неке особе, буди спреман на то да и сам постанеш мета. По закону, наравно", каже Кесић.

Водитељ додаје да колеге из Њуз.нета и он неће више пазити од онога колико су до сада пазили.

"А пазили смо и те како. Врло смо одговорни сви у екипи и брусимо сваку реченицу, сваку шалу, сваки коментар у нашој емисији. Ако смо некада претерали или увредили некога ко то није заслужио, извинићемо се. Али у овом конкретном случају увреде нема. Напротив, нама треба да се извине они који су покренули ову хајку. И није лош осећај када видиш да су већ кренули скрушено да се извињавају, а свој потез правдају `неопрезношћу` или `техничком грешком`", каже Кесић, коме су се дугим саопштењем извинили одговорни са портала Србин.инфо.

На питање да ли мисли да ће полиција открити ко је овако мајсторски монтирао прилог, Кесић каже:

"Фокус мора да буде на онима који су тај снимак свесно представили као `доказ` да смо наша емисија и ја мрзитељи Срба, издајници, страни плаћеници, итд… Дакле, очекујем да полиција утврди ко је нас и зашто желео лажно да представи као људе који не воле сопствени народ и да нас на тај начин облати, доведе на рђав глас, да извини читалац - заговна. Па на крају, а можда и најбитније, да мене самог доведе у потенцијалну опасност."

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција у сарадњи са тужилаштвом предузела све мере како би утврдила ко је особа која је претила новинару Зорану Кесићу. Кесић потврђује да је полиција озбиљно схватила овај случај.

"Није било речи ни о каквој врсти заштите. И заиста не мислим да је то неопходно у овом случају. Поготову након демантија и откривања праве истине. Али мислим да је врло битно открити из које кухиње је изашао овај специјалитет", тврди Кесић.

Извор: Блиц
Фото: РАС Србија/Јелена Митровић/Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоол

22.06.2016 19:29

Цак и на ону типа Вјерица Радета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

22.06.2016 22:40

А цији си ти?

Name

гога

22.06.2016 20:00

Сада је Лазански десна рука ,, Оца нације ,,, у РС, плаценик, а ти Кесицу се мало висе позабави том мафијом, треба ти висе информација о њима, имацес јос вецу гледаност и у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

22.06.2016 21:54

Браво за Зорана и екипу. Само напред

Name

Крајисник

22.06.2016 20:32

Момак, исправан си, не обазири се на дезурни олос, олосу је ускоро крај, зато су нервозни и зато пријете. Нека им сеф иде у три п.цке материне, вријеме је да се казе ста је од РС урадио и вријеме је да заједно са својим пајтасима за то кривицно одговара. Ада нас слузбени Београд није издао, РС не би изгледала тако како изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.06.2016 21:41

Хвала, за сваку ријец!

Name

Цезар

22.06.2016 23:29

Нека си цијелом свијету показао које психопате су Цвијановић и Додик. То двоје сигурно не спавају. А ако и заспу сањају да су у ћелијама.

ОДГОВОРИТЕ