БО Српске: Протестима до свих права бораца

Скупштина Борачке организације Републике Српске усвојила је данас у Источном Сарајеву Изјаву у којој се каже да су борци најзаслужнији за стварање Републике Српске, те да због тога Борачка организација Републике Српске мора добити статус од посебног значаја за Српску. Борачка организација најављује и могућност организовања протеста, уколико се њихови проблеми и захтјеви не почну рјешавати.

Република Српска 22.06.2016 | 22:58
БО Српске: Протестима до свих права бораца
Скупштина Борачке организације Републике Српске усвојила је Закључак о формирању Сабора српског борца чија ће улога бити да проблеме бораца, уколико се то не може постићи договором, рјешава на другачији начин.

"Основна је замисао да Сабор окупи борце на одређеном мјесту, без обзира на то да ли је то општински, градски или републички ниво, како би се извршио додатни притисак и изразило незадовољство према институцији која не рјешава питања и захтјеве борачких популација", истиче предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић.

"Ми такав начин и метод борбе морамо имати, јер је очигледно да се многи захтјеви бораца неозбиљно доживљавају. Наша намјера је да уозбиљимо ситуацију и да покажемо да се, ако нема другог начина, нећемо устручавати ни од протеста", додаје генерал Савчић и подсјећа да су неке организација захваљујући протестима на незаконит начин добиле статус од јавног интереса.

"Борачка организација од извршне и законодавне власти у Републици Српској захтјева да хитно приступе измјенама закона о удружењима и фондацијама. Због своје историјске улоге у стварању Српске и на основу законом дефинисаних одредби тражимо да се Борачкој организацији додијели статус од посебног значаја за Републику Српску", закључио је генерал Савчић.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неко

22.06.2016 20:28

Посто сте је направили па сад попусили, досло време да је разбуцате

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

22.06.2016 20:42

Који си ти Савцицу демагог. Протестима до права. На протестима у Б Л ви уздрзани. Ухљебио си се на будзет а мозда будес и савјет ик као Цургуз... Па нису сви будале осим вас који сте на будзету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали зајебант

23.06.2016 14:52

једно питање ако ми ко може одговорити. Зашто се РС зове Српска а не Србска, не контам Србин, Србска, Србија, а оно сад Српска.

ОДГОВОРИТЕ