BO Srpske: Protestima do svih prava boraca

Skupština Boračke organizacije Republike Srpske usvojila je danas u Istočnom Sarajevu Izjavu u kojoj se kaže da su borci najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, te da zbog toga Boračka organizacija Republike Srpske mora dobiti status od posebnog značaja za Srpsku. Boračka organizacija najavljuje i mogućnost organizovanja protesta, ukoliko se njihovi problemi i zahtjevi ne počnu rješavati.

Republika Srpska 22.06.2016 | 22:58
BO Srpske: Protestima do svih prava boraca
Skupština Boračke organizacije Republike Srpske usvojila je Zaključak o formiranju Sabora srpskog borca čija će uloga biti da probleme boraca, ukoliko se to ne može postići dogovorom, rješava na drugačiji način.

"Osnovna je zamisao da Sabor okupi borce na određenom mjestu, bez obzira na to da li je to opštinski, gradski ili republički nivo, kako bi se izvršio dodatni pritisak i izrazilo nezadovoljstvo prema instituciji koja ne rješava pitanja i zahtjeve boračkih populacija", ističe predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić.

"Mi takav način i metod borbe moramo imati, jer je očigledno da se mnogi zahtjevi boraca neozbiljno doživljavaju. Naša namjera je da uozbiljimo situaciju i da pokažemo da se, ako nema drugog načina, nećemo ustručavati ni od protesta", dodaje general Savčić i podsjeća da su neke organizacija zahvaljujući protestima na nezakonit način dobile status od javnog interesa.

"Boračka organizacija od izvršne i zakonodavne vlasti u Republici Srpskoj zahtjeva da hitno pristupe izmjenama zakona o udruženjima i fondacijama. Zbog svoje istorijske uloge u stvaranju Srpske i na osnovu zakonom definisanih odredbi tražimo da se Boračkoj organizaciji dodijeli status od posebnog značaja za Republiku Srpsku", zaključio je general Savčić.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neko

22.06.2016 20:28

Posto ste je napravili pa sad popusili, doslo vreme da je razbucate

ODGOVORITE
Name

pero

22.06.2016 20:42

Koji si ti Savcicu demagog. Protestima do prava. Na protestima u B L vi uzdrzani. Uhljebio si se na budzet a mozda budes i savjet ik kao Curguz... Pa nisu svi budale osim vas koji ste na budzetu...

ODGOVORITE
Name

mali zajebant

23.06.2016 14:52

jedno pitanje ako mi ko može odgovoriti. Zašto se RS zove Srpska a ne Srbska, ne kontam Srbin, Srbska, Srbija, a ono sad Srpska.

ODGOVORITE