Баждаревић: Сад имам разне солуције за тим БиХ!

Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације БиХ истакао је задовољство, посебно наступом и понашањем играча на Кирин купу у Јапану, гдје је по њему репрезентација добила додатни квалитет.

Фудбал 25.06.2016 | 16:00
Баждаревић: Сад имам разне солуције за тим БиХ!
БиХ је од маја ове године одиграла тест утакмице с Луксембургом, Швајцарском, Шпанијом, те на Кирин купу са Данском и Јапаном. Остварен је скор од три побједе, те по један реми и пораз.

"Било је доста ружних натписа у јавности око тога ко од играча иде, а ко не иде у Јапан на Кирин куп. Све што се дешавало прије Кирин купа и све одлуке које су донесене искључиво су моје и мог стручног штаба. Било је проблема са повредама играча, које сам планирао повести. Нисам се пуно освртао на натписе у јавности, мада то понекад тешко падне, јер долази од људи који би требали радити у интересу репрезентације, а не против ње. Међутим, нема никакве љутње и сретан сам што смо успјели да испоштујемо фудбал у нашој земљи. Лијепо је било видјети седам-осам играча из домаће лиге да играју на тако високом нивоу против јаких противника. Освајање Кирин купа је нека врста сатисфакције и за играче и за мене", казао је Баждаревић.

Бх. фудбалере у септембру очекује почетак квалификација за Свјетско првенство 2018. године у Русији. Ривали БиХ у групи су Белгија, Кипар, Грчка, Естонија и Гибралтар.

"Анализираћемо све противнике. Мислим да је Белгија ту најјача и најопаснији ривал у групи. Могу добити свакога, али исто тако може им се парирати. Но, они су и даље апсолутни фаворити у нашој групи. Иде период који је јако деликатан. Играчи не играју, мијењају клубове, чека их период адаптације, тако да не знамо у каквом ћемо стању бити на старту квалификација. До те прве утакмице са Естонијом има још пуно времена и морамо сачекати да прође љето, мада морам рећи да смо припреме почели прије три мјесеца. Надам се да ћемо имати здраве и играче који играју у доброј форми. Кирин куп нам је донио проширење конкуренције, што нисмо имали у прошлим квалификацијама. Они који су играли у Јапану заслужили су похвале и почињу куцати на врата репрезентације. Имамо млађих и свјежијих играча, које до сада нисмо имали. Сада ако дође до повреде или суспензије имамо разне солуције", закључио је селектор бх. фудбалера.

Баждаревић је додао да је Данијел Милићевић, фудбалер белгијског Гента, стекао право наступа за БиХ, али да то не значи да ће сигурно добити позив за стар квалификација. Исто тако селектор је обавио разговор са младим Кенаном Кодром, нападачем шпанске Осасуне,који је изразио жељу да заигра у дресу "змајева".

У квалификацијама за Мундијал у Русији, БиХ ће прву утакмицу одиграти 6. септембра против Естоније у Зеници.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар