Божинов о "конкуренту" Ђурђићу: Добродошао!

Валери Божинов одушевљен што је у Партизан дошао још један нападач - Никола Ђурђић. Пожелео му сву срећу и да се њих двојица надавају голова. О противнику у квалификацијама за ЛЕ: "Ја бих волео ове моје Бугаре".

Фудбал 25.06.2016 | 13:15
Божинов о "конкуренту" Ђурђићу: Добродошао!
Валери Божинов је већ годину дана у Партизану и од првог дана се осећао као код своје куће. Сигурно је једно од најзвучнијих имена које је играло на српским фудбалским теренима, мада се од њега очекивало више у претходној сезони.

Ипак, дао је 18 голова и до краја шампионата био је у конкуренцији за признање "краља стрелаца". Верује да ће наредне сезоне надмашити тај број голова.

Пред одлазак на припреме Партизана у Пољску (црно-бели тамо остају 16 дана), Божинов је прокоментарисао и долазак Николе Ђурђића у клуб, који игра на позицији нападача, о могућем противнику у 2. колу квалификација за Лигу Европе...

Из изјаве Божинова јасно се закључује да у њему нема никаквих негативних осећања што је добио јаку конкуренцију у нападу. Штавише! Ђурђићу је пожелео све најбоље:

"Ја му честитам (на доласку) и желим му свако добро у Партизану. Треба да зна да је Партизан једна фамилија, а он само треба да ради и да тренира. Дај Боже да он и ја дамо по 20 голова! Онда ћемо поново да играмо у групној фази Лиге Европе и бићемо прваци Србије".

Највећа жеља Божинова пред укрцавање у авион: "Најважније је да сви будемо живи и здрави".

Што се тиче жреба за 2. коло квалификација за Лигу Европе, а Партизан ће играти са победником меча Славија Софија - Заглембје (Пољска), Божинов има жељу да игра против земљака:

"Жреб није лак. Нисмо имали срећу, али ја мислим овако - ако смо ми добро припремљени и ако имаш квалитетне играче, онда нема разлога за бригу. Ми смо Партизан, немамо кога да се бојимо. Доказали смо да смо велики клуб и екипа. Са још два, три појачања, Партизан ће бити веома јак. Сви желимо да играмо у Лиги Европе, јер Партизан тамо треба и мора да игра".

О Славији...

"Добро познајем газду клуба, имају добру школу младих играча. Баш сам се јуче чуо са њим, пожелео сам му да играмо у Лиги Европе 14. и 21. јула. Реч је о младој екипи, нема искуство које има Партизан, али као Бугарин желим Славији сву срећу и да можда играмо међусобно у Београду. Ја сам Бугарин и желим да играм против неке бугарске екипе. Важно је да ми играмо како треба...", каже бугарски нападач.

Осим Ђурђића, у Партизан је до сада дошло још шест нових играча, што Божинова радује:

"Дај боже да буде још појачања! Партизан је јачи кад има јаке играче и велики клуб кад има велике играче. За мене је супер кад дође толико појачања. Што бољи играчи долазе биће лакше свима нама. Зна се да желимо да играмо у Европи и да освојимо титулу. Шеф (Иван Томић), Ивица (Илиев) и (Милош) Вазура раде добро".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар