Božinov o "konkurentu" Đurđiću: Dobrodošao!

Valeri Božinov oduševljen što je u Partizan došao još jedan napadač - Nikola Đurđić. Poželeo mu svu sreću i da se njih dvojica nadavaju golova. O protivniku u kvalifikacijama za LE: "Ja bih voleo ove moje Bugare".

Fudbal 25.06.2016 | 13:15
Božinov o "konkurentu" Đurđiću: Dobrodošao!
Valeri Božinov je već godinu dana u Partizanu i od prvog dana se osećao kao kod svoje kuće. Sigurno je jedno od najzvučnijih imena koje je igralo na srpskim fudbalskim terenima, mada se od njega očekivalo više u prethodnoj sezoni.

Ipak, dao je 18 golova i do kraja šampionata bio je u konkurenciji za priznanje "kralja strelaca". Veruje da će naredne sezone nadmašiti taj broj golova.

Pred odlazak na pripreme Partizana u Poljsku (crno-beli tamo ostaju 16 dana), Božinov je prokomentarisao i dolazak Nikole Đurđića u klub, koji igra na poziciji napadača, o mogućem protivniku u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope...

Iz izjave Božinova jasno se zaključuje da u njemu nema nikakvih negativnih osećanja što je dobio jaku konkurenciju u napadu. Štaviše! Đurđiću je poželeo sve najbolje:

"Ja mu čestitam (na dolasku) i želim mu svako dobro u Partizanu. Treba da zna da je Partizan jedna familija, a on samo treba da radi i da trenira. Daj Bože da on i ja damo po 20 golova! Onda ćemo ponovo da igramo u grupnoj fazi Lige Evrope i bićemo prvaci Srbije".

Najveća želja Božinova pred ukrcavanje u avion: "Najvažnije je da svi budemo živi i zdravi".

Što se tiče žreba za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a Partizan će igrati sa pobednikom meča Slavija Sofija - Zaglembje (Poljska), Božinov ima želju da igra protiv zemljaka:

"Žreb nije lak. Nismo imali sreću, ali ja mislim ovako - ako smo mi dobro pripremljeni i ako imaš kvalitetne igrače, onda nema razloga za brigu. Mi smo Partizan, nemamo koga da se bojimo. Dokazali smo da smo veliki klub i ekipa. Sa još dva, tri pojačanja, Partizan će biti veoma jak. Svi želimo da igramo u Ligi Evrope, jer Partizan tamo treba i mora da igra".

O Slaviji...

"Dobro poznajem gazdu kluba, imaju dobru školu mladih igrača. Baš sam se juče čuo sa njim, poželeo sam mu da igramo u Ligi Evrope 14. i 21. jula. Reč je o mladoj ekipi, nema iskustvo koje ima Partizan, ali kao Bugarin želim Slaviji svu sreću i da možda igramo međusobno u Beogradu. Ja sam Bugarin i želim da igram protiv neke bugarske ekipe. Važno je da mi igramo kako treba...", kaže bugarski napadač.

Osim Đurđića, u Partizan je do sada došlo još šest novih igrača, što Božinova raduje:

"Daj bože da bude još pojačanja! Partizan je jači kad ima jake igrače i veliki klub kad ima velike igrače. Za mene je super kad dođe toliko pojačanja. Što bolji igrači dolaze biće lakše svima nama. Zna se da želimo da igramo u Evropi i da osvojimo titulu. Šef (Ivan Tomić), Ivica (Iliev) i (Miloš) Vazura rade dobro".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar