Анализа, ЕУРО - Расплет данас! Турци још и могу даље, Албанци тешко!

Како стоје ствари у трци за осмину финала када су трећепласирани тимови у питању? Биће хаотично пратити расплет у среду увече.

Фудбал 22.06.2016 | 16:00
Анализа, ЕУРО - Расплет данас! Турци још и могу даље, Албанци тешко!
У среду увече, после две драме у Бордоу и нарочито Лансу, на 3. и 4. месту табеле трећепласираних нашле су се репрезентације Турске и Албаније.

Оне ће ту и остати под следећим условима:

Уколико Италија и Белгија не изгубе у среду у исто време, од Ирске и Шведске, Турска остаје изнад црте и пласираће се даље, иако је до тријумфа над Чешком имала нула бодова и гол-разлику 0:4.

Турке аутоматски води даље и тријумф Мађарске над Португалијом, без обзира на резултат меча Исланд - Аустрија.

Када су Албанци у питању, њима је за разлику од Турака потребна комбинација ова три исхода: Да не изгуби Италија, да не изгуби Белгија и да Мађарска победи Португалију.

Да ли је то реално? Процените сами...

Углавном, чека нас велика драма у среду у 18 и 21 час и небројено могућих комбинација, а ми смо покушали да наведемо неке...

За сада, без шанси да падну испод црте су Словаци и Северни Ирци који су учешће у осмини финала - ево неких познатих парова - обезбедили по завршетку вечерашњег програма.

Иако се многи питају која ће трећепласирана репрезентација ићи на победнике група, Французе, Немце, Хрвате и Велшане, то није могуће одредити све док не буде позната коначна табела трећепласираних, а у игри да се на тај начин домогну нокаут система и даље су Мађарска, Исланд, Португалија, Аустрија, Белгија, Шведска и Република Ирска.

Чека се победник Групе Ф, чекају се другопласирани и трећепласирани у Групи Ф и Е, а ми смо покушали да вам помогнемо и наведемо све могуће исходе, иако је то било јако тешко.

Кренимо редом...

Група Ф:

Табела: Мађарска 4 (3:1), Исланд 2 (2:2), Португалија 2 (1:1), Аустрија 1 (0:2).

Састају се од 18: Исланд – Аустрија, Мађарска – Португалија.

Мађарска је сигурно прошла даље, само ћемо видети да ли ће завршити прва, друга или трећа. Победа јој гарантује прво место, реми такође, осим у случају да Исланд савлада Аустрију са 2:0, 3:1, 4:2... У случају пораза, Мађари би били трећи само ако би Исланд победио, реми или тријумф Аустрије оставио би их на другом месту.

Већ смо објаснили под којим условима Исланд може да прескочи Мађарску, а први би био и ако победи Аустрију и задржи бољу гол-разлику у односу на Португалију. Ако и трећи пут ремизирају, Исланђани ће отићи даље или као други или као трећепласирани са три освојена бода и гол-разликом "нула", што је свакако боље од онога што имају Турци и Албанци.

У случају пораза од Аустрије, Исланд сигурно испада.

Португалија може да буде прва ако победи Мађарску и поправи гол-разлику у односу на Исланд. Реми их води даље попут Исланђана, док с поразом сигурно испадају и остављају Турску изнад црте.

Аустрија мора да победи ако жели даље, али ни тријумф од 10:0 не би је попео изнад Мађарске, која је боља у међусобном дуелу. Пораз Португалаца у исто време попео би их на друго место, а пораз Мађара одвео даље као једну од четири најбоље трећепласиране екипе.

Група Е:

Табела: Италија 6 (3:0), Белгија 3 (3:2), Шведска 1 (1:2), Република Ирска 1 (1:4).

Састају се од 21: Италија – Република Ирска, Шведска – Белгија.

Белгију победа и реми остављају на другој позицји,  док би пораз у комбинацији са победом Ирске значио елиминацију. Као трећепласирана, Белгија би прошла даље у случају да Италија не изгуби и у мечу са Шведском не доживи убедљивији пораз од три гола разлике.

Шведској победа гарантује пласман даље с другог места, осим ако Ирска у исто време не победи Италију с три гола разлике више у односу на тријумф Швеђана над Белгијом. Реми им никако не игра.

Ирску било каква победа над Италијом води даље као трећепласирану репрезентацију са четири освојена бода, а друго место Ирци могу да освоје уколико буду изразито убедљиви (3:0, 4:1...) и у исто време Шведска не победи Белгију са више од гола разлике.

Табела трећепласираних:

1. Словачка – 3 утакмице, 4 бода, гол-разлика 3:3
2. Северна Ирска – 3 утакмице, 3 бода, гол-разлика 2:2
3. Турска – 3 утакмице, 3 бода, гол-разлика 2:4
4. Албанија – 3 утакмице, 3 бода, гол-разлика 1:3
********************************************
5. Португалија – 2 утакмице, 2 бода, гол-разлика 1:1
6. Шведска – 2 утакмице, 1 бод, гол-разлика 1:2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар