Analiza, EURO - Rasplet danas! Turci još i mogu dalje, Albanci teško!

Kako stoje stvari u trci za osminu finala kada su trećeplasirani timovi u pitanju? Biće haotično pratiti rasplet u sredu uveče.

Fudbal 22.06.2016 | 16:00
Analiza, EURO - Rasplet danas! Turci još i mogu dalje, Albanci teško!
U sredu uveče, posle dve drame u Bordou i naročito Lansu, na 3. i 4. mestu tabele trećeplasiranih našle su se reprezentacije Turske i Albanije.

One će tu i ostati pod sledećim uslovima:

Ukoliko Italija i Belgija ne izgube u sredu u isto vreme, od Irske i Švedske, Turska ostaje iznad crte i plasiraće se dalje, iako je do trijumfa nad Češkom imala nula bodova i gol-razliku 0:4.

Turke automatski vodi dalje i trijumf Mađarske nad Portugalijom, bez obzira na rezultat meča Island - Austrija.

Kada su Albanci u pitanju, njima je za razliku od Turaka potrebna kombinacija ova tri ishoda: Da ne izgubi Italija, da ne izgubi Belgija i da Mađarska pobedi Portugaliju.

Da li je to realno? Procenite sami...

Uglavnom, čeka nas velika drama u sredu u 18 i 21 čas i nebrojeno mogućih kombinacija, a mi smo pokušali da navedemo neke...

Za sada, bez šansi da padnu ispod crte su Slovaci i Severni Irci koji su učešće u osmini finala - evo nekih poznatih parova - obezbedili po završetku večerašnjeg programa.

Iako se mnogi pitaju koja će trećeplasirana reprezentacija ići na pobednike grupa, Francuze, Nemce, Hrvate i Velšane, to nije moguće odrediti sve dok ne bude poznata konačna tabela trećeplasiranih, a u igri da se na taj način domognu nokaut sistema i dalje su Mađarska, Island, Portugalija, Austrija, Belgija, Švedska i Republika Irska.

Čeka se pobednik Grupe F, čekaju se drugoplasirani i trećeplasirani u Grupi F i E, a mi smo pokušali da vam pomognemo i navedemo sve moguće ishode, iako je to bilo jako teško.

Krenimo redom...

Grupa F:

Tabela: Mađarska 4 (3:1), Island 2 (2:2), Portugalija 2 (1:1), Austrija 1 (0:2).

Sastaju se od 18: Island – Austrija, Mađarska – Portugalija.

Mađarska je sigurno prošla dalje, samo ćemo videti da li će završiti prva, druga ili treća. Pobeda joj garantuje prvo mesto, remi takođe, osim u slučaju da Island savlada Austriju sa 2:0, 3:1, 4:2... U slučaju poraza, Mađari bi bili treći samo ako bi Island pobedio, remi ili trijumf Austrije ostavio bi ih na drugom mestu.

Već smo objasnili pod kojim uslovima Island može da preskoči Mađarsku, a prvi bi bio i ako pobedi Austriju i zadrži bolju gol-razliku u odnosu na Portugaliju. Ako i treći put remiziraju, Islanđani će otići dalje ili kao drugi ili kao trećeplasirani sa tri osvojena boda i gol-razlikom "nula", što je svakako bolje od onoga što imaju Turci i Albanci.

U slučaju poraza od Austrije, Island sigurno ispada.

Portugalija može da bude prva ako pobedi Mađarsku i popravi gol-razliku u odnosu na Island. Remi ih vodi dalje poput Islanđana, dok s porazom sigurno ispadaju i ostavljaju Tursku iznad crte.

Austrija mora da pobedi ako želi dalje, ali ni trijumf od 10:0 ne bi je popeo iznad Mađarske, koja je bolja u međusobnom duelu. Poraz Portugalaca u isto vreme popeo bi ih na drugo mesto, a poraz Mađara odveo dalje kao jednu od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Grupa E:

Tabela: Italija 6 (3:0), Belgija 3 (3:2), Švedska 1 (1:2), Republika Irska 1 (1:4).

Sastaju se od 21: Italija – Republika Irska, Švedska – Belgija.

Belgiju pobeda i remi ostavljaju na drugoj pozicji,  dok bi poraz u kombinaciji sa pobedom Irske značio eliminaciju. Kao trećeplasirana, Belgija bi prošla dalje u slučaju da Italija ne izgubi i u meču sa Švedskom ne doživi ubedljiviji poraz od tri gola razlike.

Švedskoj pobeda garantuje plasman dalje s drugog mesta, osim ako Irska u isto vreme ne pobedi Italiju s tri gola razlike više u odnosu na trijumf Šveđana nad Belgijom. Remi im nikako ne igra.

Irsku bilo kakva pobeda nad Italijom vodi dalje kao trećeplasiranu reprezentaciju sa četiri osvojena boda, a drugo mesto Irci mogu da osvoje ukoliko budu izrazito ubedljivi (3:0, 4:1...) i u isto vreme Švedska ne pobedi Belgiju sa više od gola razlike.

Tabela trećeplasiranih:

1. Slovačka – 3 utakmice, 4 boda, gol-razlika 3:3
2. Severna Irska – 3 utakmice, 3 boda, gol-razlika 2:2
3. Turska – 3 utakmice, 3 boda, gol-razlika 2:4
4. Albanija – 3 utakmice, 3 boda, gol-razlika 1:3
********************************************
5. Portugalija – 2 utakmice, 2 boda, gol-razlika 1:1
6. Švedska – 2 utakmice, 1 bod, gol-razlika 1:2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar