ЕУРО - Имамо 12 учесника осмине финала: Прошла је и Северна Ирска!

Даље су отишли и Мађари, поред Француске, Хрватске, Енглеске, Италије, Немачке, Шпаније...

Фудбал 22.06.2016 | 13:00
ЕУРО - Имамо 12 учесника осмине финала: Прошла је и Северна Ирска!
Након синоћњих мечева познато 12 учесника осмине финала Европског првенства у Француској, а преостала четири добићемо сутра када је на програму последњи дан групне фазе такмичења.

У овом тренутку пролазак у нокаут фазу обезбедили су: Француска, Швајцарска, Велс, Енглеска, Шпанија, Италија, Немачка, Пољска, Словачка, Хрватска и Мађараска.

Да не буде забуне, Словачка и Северна Ирска су пролаз даље обезбедиле као две најбоље трећепласиране у овом тренутку. Мађарска је сигурна из групе Ф, а Италија у групи А.Мађари се тренутно налазе на првом месту у групи са четири бода и у најгорем случају могу да буду трећи, чиме би се свакако нашли међу четири најбоље трећепласиране.

У овом тренутку на трећој позицији најбоље трећепласираних тимова се налази Турска са три бода и гол разликом (1:3), док је четврта Албанија, која заиста има мале изгледе да ту и остане, с обзиром да потпом следи Португалија, која има два бода, утакмицу мање и гол разлику на "нули" (1:1). Мада и Турци имају изузетно мале шансе.

Сутра се у групи Е од 21 час састају Италија и Република Ирска, односно Шведска и Белгија. Белгија је у овом тренутку друга са три бода и практично ће јој бити довољан "икс" да прође, док Швеђанима и Ирцима игра само победа.

У групи Ф се три сата раније састају другопласирани Исланд, који има два бода, и четвртопласирана Аустрија, која је у два меча сакупила само један. Обе селекције у овом мечу ће ићи на победу, што није случај и са Мађарском и Португалијом, с обзиром да су наши суседи већ обезбедили пролаз, док би Португалија са два бода могла коначно да освоји сва три, али ће и са бодом бити боља од Турске и Албаније на листи трећепласираних тимова.

Коментари / 0

Оставите коментар