EURO - Imamo 12 učesnika osmine finala: Prošla je i Severna Irska!

Dalje su otišli i Mađari, pored Francuske, Hrvatske, Engleske, Italije, Nemačke, Španije...

Fudbal 22.06.2016 | 13:00
EURO - Imamo 12 učesnika osmine finala: Prošla je i Severna Irska!
Nakon sinoćnjih mečeva poznato 12 učesnika osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, a preostala četiri dobićemo sutra kada je na programu poslednji dan grupne faze takmičenja.

U ovom trenutku prolazak u nokaut fazu obezbedili su: Francuska, Švajcarska, Vels, Engleska, Španija, Italija, Nemačka, Poljska, Slovačka, Hrvatska i Mađaraska.

Da ne bude zabune, Slovačka i Severna Irska su prolaz dalje obezbedile kao dve najbolje trećeplasirane u ovom trenutku. Mađarska je sigurna iz grupe F, a Italija u grupi A.Mađari se trenutno nalaze na prvom mestu u grupi sa četiri boda i u najgorem slučaju mogu da budu treći, čime bi se svakako našli među četiri najbolje trećeplasirane.

U ovom trenutku na trećoj poziciji najbolje trećeplasiranih timova se nalazi Turska sa tri boda i gol razlikom (1:3), dok je četvrta Albanija, koja zaista ima male izglede da tu i ostane, s obzirom da potpom sledi Portugalija, koja ima dva boda, utakmicu manje i gol razliku na "nuli" (1:1). Mada i Turci imaju izuzetno male šanse.

Sutra se u grupi E od 21 čas sastaju Italija i Republika Irska, odnosno Švedska i Belgija. Belgija je u ovom trenutku druga sa tri boda i praktično će joj biti dovoljan "iks" da prođe, dok Šveđanima i Ircima igra samo pobeda.

U grupi F se tri sata ranije sastaju drugoplasirani Island, koji ima dva boda, i četvrtoplasirana Austrija, koja je u dva meča sakupila samo jedan. Obe selekcije u ovom meču će ići na pobedu, što nije slučaj i sa Mađarskom i Portugalijom, s obzirom da su naši susedi već obezbedili prolaz, dok bi Portugalija sa dva boda mogla konačno da osvoji sva tri, ali će i sa bodom biti bolja od Turske i Albanije na listi trećeplasiranih timova.

Komentari / 0

Ostavite komentar