Видео - Копа Америка: Рекордер Меси разбио Американце за финале!

Фудбалери Аргентине први су финалисти Копа Америка Сентенарио, пошто су прегазили домаћина Сједињене Америчке Државе са 4:0.

Фудбал 22.06.2016 | 10:30
Видео - Копа Америка: Рекордер Меси разбио Американце за финале!
Аргентинци су предвођени фантастичним Лионелом Месијем разбили САД у Хјустону и обезбедили шесто финале континенталног шампионата у историји од 1975. када је почела 'Копа Америка ера'.

У борби за трећу титулу бориће се са победником другог полуфинала у којем се састају Колумбија и Чиле.

Нападач Барселоне постигао уписао је две асистенције и постигао невероватан гол из слободног ударца којим се златним словима уписао у историју Аргентине, поставши најбољи стрелац свих времена са 55 погодака.

Он је престигао Габријела Батистуту који има гол мање.

’Гаучоси’ су доминирали од првог до последњег минута, а одсуство тројице стандардних играча САД био је ненадокнадив, јер су Џермејн Џонс, Алехандро Бедоја и Боби Вуд због картона пропустили полуфинале.

Већ у трећем минуту момак из Росарија најавио је да ће и ова ноћ бити његова – након комбинације из корнера, са неких двадесетак метара пребацио је читаву одбрану ривала, а његов добар пријатељ Есекјел Лавеци се лепо снашао и главом лобовао голмана Бреда Гузана.

Уследио је велики притисак Аргентине, две пропуштене шансе Месија, пре него што је у 32. минуту ушао у историју, и то на какав начин. Предивно је извео слободан ударац са нешто више од 20 метара, погодио голманов угао, а лопта је мало ’лизнула’ пречку и завршила у рашљама – 2:0.

Најбољи стрелац и асистент Барселоне тако је у обе статистичке категорије постао и најбољи свих времена у националном дресу.

У финишу првог полувремена Лавецију је због офсајда поништен други гол, али то није омело изабранике Тате Мартина да у наставку играју у истом темпу. Резултат је био нови погодак у мрежи Гузана, а сада је ред био на Гонсала Игуаина.

После полуконтре и центаршута са левог бока, ’Пипита’ је побегао чуварима и из другог покушаја погодио за 3:0 чиме је оверена победа. Аргентинци су наставили да газе, редом су промашивали Биља, Ламела и Меси, пре него што је нападач Наполија поставио коначан резултат.

У улози асистента нашао се ко други до петоструки освајач Златне лопте, док је Игуаину у 86. минуту остао лакши део посла. То значи да је Меси на досадашња четири меча у Сједињеним Државама директно заслужан за 10 голова своје селекције јер је постигао 5 и наместио исто толико.

Аргентинци ће противника сазнати у ноћи између среде и четвртка када се од два сата после поноћи по нашем времену састају Колумбија и Чиле.



Копа Америка – полуфинале:
САД – Аргентина 0:4
(Лавеци 3, Меси 32, Игуаин 50, 86)

САД: Гузан – Једлин, Камерон, Брукс, Џонсон – Бекерман (од 60. Бирнбаум), Бредли, Зуси – Демпси (од 79. Нагбе), Вондоловски (од 46. Пулишић) – Зардес

Аргентина: Ромеро – Меркадо, Отаменди, Фунес-Мори, Рохо (од 84. Куеста) – Маскерано, Банега, Фернандес (од 59. Биља) – Меси, Лавеци (од 67. Ламела), Игуаин

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар