Video - Kopa Amerika: Rekorder Mesi razbio Amerikance za finale!

Fudbaleri Argentine prvi su finalisti Kopa Amerika Sentenario, pošto su pregazili domaćina Sjedinjene Američke Države sa 4:0.

Fudbal 22.06.2016 | 10:30
Video - Kopa Amerika: Rekorder Mesi razbio Amerikance za finale!
Argentinci su predvođeni fantastičnim Lionelom Mesijem razbili SAD u Hjustonu i obezbedili šesto finale kontinentalnog šampionata u istoriji od 1975. kada je počela 'Kopa Amerika era'.

U borbi za treću titulu boriće se sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Kolumbija i Čile.

Napadač Barselone postigao upisao je dve asistencije i postigao neverovatan gol iz slobodnog udarca kojim se zlatnim slovima upisao u istoriju Argentine, postavši najbolji strelac svih vremena sa 55 pogodaka.

On je prestigao Gabrijela Batistutu koji ima gol manje.

’Gaučosi’ su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, a odsustvo trojice standardnih igrača SAD bio je nenadoknadiv, jer su Džermejn Džons, Alehandro Bedoja i Bobi Vud zbog kartona propustili polufinale.

Već u trećem minutu momak iz Rosarija najavio je da će i ova noć biti njegova – nakon kombinacije iz kornera, sa nekih dvadesetak metara prebacio je čitavu odbranu rivala, a njegov dobar prijatelj Esekjel Laveci se lepo snašao i glavom lobovao golmana Breda Guzana.

Usledio je veliki pritisak Argentine, dve propuštene šanse Mesija, pre nego što je u 32. minutu ušao u istoriju, i to na kakav način. Predivno je izveo slobodan udarac sa nešto više od 20 metara, pogodio golmanov ugao, a lopta je malo ’liznula’ prečku i završila u rašljama – 2:0.

Najbolji strelac i asistent Barselone tako je u obe statističke kategorije postao i najbolji svih vremena u nacionalnom dresu.

U finišu prvog poluvremena Laveciju je zbog ofsajda poništen drugi gol, ali to nije omelo izabranike Tate Martina da u nastavku igraju u istom tempu. Rezultat je bio novi pogodak u mreži Guzana, a sada je red bio na Gonsala Iguaina.

Posle polukontre i centaršuta sa levog boka, ’Pipita’ je pobegao čuvarima i iz drugog pokušaja pogodio za 3:0 čime je overena pobeda. Argentinci su nastavili da gaze, redom su promašivali Bilja, Lamela i Mesi, pre nego što je napadač Napolija postavio konačan rezultat.

U ulozi asistenta našao se ko drugi do petostruki osvajač Zlatne lopte, dok je Iguainu u 86. minutu ostao lakši deo posla. To znači da je Mesi na dosadašnja četiri meča u Sjedinjenim Državama direktno zaslužan za 10 golova svoje selekcije jer je postigao 5 i namestio isto toliko.

Argentinci će protivnika saznati u noći između srede i četvrtka kada se od dva sata posle ponoći po našem vremenu sastaju Kolumbija i Čile.



Kopa Amerika – polufinale:
SAD – Argentina 0:4
(Laveci 3, Mesi 32, Iguain 50, 86)

SAD: Guzan – Jedlin, Kameron, Bruks, Džonson – Bekerman (od 60. Birnbaum), Bredli, Zusi – Dempsi (od 79. Nagbe), Vondolovski (od 46. Pulišić) – Zardes

Argentina: Romero – Merkado, Otamendi, Funes-Mori, Roho (od 84. Kuesta) – Maskerano, Banega, Fernandes (od 59. Bilja) – Mesi, Laveci (od 67. Lamela), Iguain

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar