Лажне шлеп службе

Ауто мото савез Србије /АМСС/ пренио је упозорење Ауто-мото савеза Њемачке /АДАЦ/ својим члановима да су се на путевима појавиле лажне шлеп службе које се представљају као њихови партнери, а посебно би требало да буду обазриви туристи у Мађарској и Србији.

Србија 22.06.2016 | 09:24
Лажне шлеп службе
Преваранти се представљају као сарадници АДАЦ-а и покушавају да од жртава незгода на путу извуку новац.

Возила превараната су углавном маркантно жута и имају чак исписан и АДАЦ-ов лого, док се возачи представљају као "златни анђели".

АДАЦ истиче да своја возила има ангажована само у сјеверној Италији и Истри, а АМСС напомиње да је он једини званични партнер њемачког савеза у Србији.

Возачи би посебно требало да буду опрезни ако се непосредно послије незгоде заустави шлеп-возило и понуди помоћ, наводи АМСС у саопштењу.

У таквом случају препорука је да се настала штета или квар прво пријави станици за помоћ у иностранству на број +49 89 22 22 22 и да се сачекају даље инструкције.

Уколико није могуће остварити телефонску везу са АДАЦ-ом путем мобилног телефона препорука је да своје возило закључате и да се удаљите од њега неколико метара, јер преваратни у своја возила за шлеповање често уграђују електронске ометаче, који прекидају телефонску мрежу.

АМСС наводи да је већ спровео опсежну акцију уклањања лажних шлеп-служби са путева Србије уз подршку правосудних органа и позвао надлежне органе да се укључе у овај проблем како би сузбили преваранте на главним путевима Србије.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пасха

22.06.2016 09:25

Цлан сам АДАЦ-а,ако су људи имало искусни онда неце насјести,ал папака има увјек

ОДГОВОРИТЕ