Lažne šlep službe

Auto moto savez Srbije /AMSS/ prenio je upozorenje Auto-moto saveza Njemačke /ADAC/ svojim članovima da su se na putevima pojavile lažne šlep službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri, a posebno bi trebalo da budu obazrivi turisti u Mađarskoj i Srbiji.

Srbija 22.06.2016 | 09:24
Lažne šlep službe
Prevaranti se predstavljaju kao saradnici ADAC-a i pokušavaju da od žrtava nezgoda na putu izvuku novac.

Vozila prevaranata su uglavnom markantno žuta i imaju čak ispisan i ADAC-ov logo, dok se vozači predstavljaju kao "zlatni anđeli".

ADAC ističe da svoja vozila ima angažovana samo u sjevernoj Italiji i Istri, a AMSS napominje da je on jedini zvanični partner njemačkog saveza u Srbiji.

Vozači bi posebno trebalo da budu oprezni ako se neposredno poslije nezgode zaustavi šlep-vozilo i ponudi pomoć, navodi AMSS u saopštenju.

U takvom slučaju preporuka je da se nastala šteta ili kvar prvo prijavi stanici za pomoć u inostranstvu na broj +49 89 22 22 22 i da se sačekaju dalje instrukcije.

Ukoliko nije moguće ostvariti telefonsku vezu sa ADAC-om putem mobilnog telefona preporuka je da svoje vozilo zaključate i da se udaljite od njega nekoliko metara, jer prevaratni u svoja vozila za šlepovanje često ugrađuju elektronske ometače, koji prekidaju telefonsku mrežu.

AMSS navodi da je već sproveo opsežnu akciju uklanjanja lažnih šlep-službi sa puteva Srbije uz podršku pravosudnih organa i pozvao nadležne organe da se uključe u ovaj problem kako bi suzbili prevarante na glavnim putevima Srbije.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pasha

22.06.2016 09:25

Clan sam ADAC-a,ako su ljudi imalo iskusni onda nece nasjesti,al papaka ima uvjek

ODGOVORITE