Тужилаштво о новој истрази о Мишковићу

Специјално тужилаштво за организовани криминал у Београду интензивно ради на истрази приватизације предузећа "Баново брдо", оптужни предлог се припрема, а траже се сведоци сарадници у поступку против власника Делта холдинга Мирослава Мишковић због сумње да је на тој приватизацији профитирао, пише "Блиц".

Србија 22.06.2016 | 07:34
Тужилаштво о новој истрази о Мишковићу
Како наводи лист позивајући се на извор близак истрази, Специјално тужилаштво већ више месеци се бави слуцајем приватизације Друштвеног предузећа "Баново брдо".

"Због ове приватизације су још крајем године похапшени његови сарадници. Оптужни предлог се увелико припрема, али су у току и контакти с појединима од ухапшених који би могли бити сведоци сарадници у поступку против самог Мишковића сходно чињеници да је овим злоупотребама зарадила заправо сама компанија Делта", рекао је Блицу избор близак истрази.

Како се додаје, Мишковић је у само два посла постао богатији за имовину вредну 44 милиона, а притом су његови сарадници који су му омогућили ту зараду ухапшени или су против њих поднете кривчне пријаве.

"Блиц" наводи да је од приватизације предузећа "Баново брдо" профитирао 22,5 милиона евра, а ништа мање ни од земљиста у близини хотела "Краун плаза".

Како подсећа лист, због те његове добити у акцији "Резач" крајем децембра просле године ухапсено је осморо људи, међу којима и запослени у његовим фирмама.

Они се терете да су у малверзацијама са земљиштем и објектима који су били у власниству приватизованог ДП "Баново брдо" за себе и повезана правна лица која послују у оквору Мишковићевог Делта холдинга незаконито прибавили корист од 22.527.977 евра.

По налогу Тузиластва за организовани криминал тада је ухапсена Радмила Спасић, председница Управног одбора Делта инвестмента.

Како је показала истрага осумњичени су од 21. децембра 2007. године па до фебруара 2011. након приватизације 70 одсто капитала ДП "Баново брдо" неопсновано уписали право коришћења на око 91 хектар градског грађевинског и пољопривредног земљиста у државној својини у Железнику, Реснику, Барицу и Великој Мостаници.

Кривицна пријава је поднета и против Радице Вучковић, бивше раднице Републицког геодетског завода која се сумњици да је мимо закона уписала његову фирму као корисника дрзавне земље на Новом Београду у близини хотела Краун плаза ција је вредност процењена на 21 660 500 евра.

Специјални суд у Београду осудио је јуче на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара Мишковића, јер је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мане

22.06.2016 07:28

Ово лици на хаски суд. Прво оптузе па тразе доказа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

22.06.2016 09:57

А Боска?

ОДГОВОРИТЕ