Ред Бул шири империју: На мети је Удинезе, ултраси са Фриулија бијесни!

Већ су им “закопали” браћу! Понуда стигла, чека се одговор породице Поцо...

Фудбал 24.06.2016 | 23:15
Ред Бул шири империју: На мети је Удинезе, ултраси са Фриулија бијесни!
Локални Ил Газетино одавно је пустио црва, али многи нису веровали. Сада је међутим потврђено са више страна. Удинезеу очајнички треба финансијска ињекција, а Ред Бул се нашао на правом месту у право време да искористи ситуацију и после фудбалских послова у Аустрији, Немачкој и САД уђе и на италијанско тржиште.

И то не на мала врата. Без обзира на то што је у тек завршеној сезони једва сачувао прволигашки статус Удинезе је познат као клуб са одличном скаутинг службом и добрим конекцијама, пре свега у Јужној Америци. Притом, власници из породице Поцо држе и енглески Вотфорд и шпанску Гранаду те би Ред Бул, који преко РБ Лајпцига већ има тим у Бундеслиги, једним ударцем проширио пословну империју на четири најјаче лиге Европе.

Незванично, конкретна понуда је на столу, чека се одговор породице Поцо. Не зна се тачно ни шта се нуди, мада се помињала опција да све крене обичним спонзорством, ни како ће актуелни власници реаговати.

Зна се само да су навијачи бесни. И имају због чега. Присталице Удинезеа биле су у братским односима са Аустријом из Салцбурга. Када је Ред Бул ушао у клуб променио ку је боје и грб и тиме отерао најокорелије навијаче са трибина. Или бар добар део њих. У Удинама стога нису одушевљени предлогом. Питање је само да ли Ђампаола Поцо баш толико занима мишљење трибине?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар