Red Bul širi imperiju: Na meti je Udineze, ultrasi sa Friulija bijesni!

Već su im “zakopali” braću! Ponuda stigla, čeka se odgovor porodice Poco...

Fudbal 24.06.2016 | 23:15
Red Bul širi imperiju: Na meti je Udineze, ultrasi sa Friulija bijesni!
Lokalni Il Gazetino odavno je pustio crva, ali mnogi nisu verovali. Sada je međutim potvrđeno sa više strana. Udinezeu očajnički treba finansijska injekcija, a Red Bul se našao na pravom mestu u pravo vreme da iskoristi situaciju i posle fudbalskih poslova u Austriji, Nemačkoj i SAD uđe i na italijansko tržište.

I to ne na mala vrata. Bez obzira na to što je u tek završenoj sezoni jedva sačuvao prvoligaški status Udineze je poznat kao klub sa odličnom skauting službom i dobrim konekcijama, pre svega u Južnoj Americi. Pritom, vlasnici iz porodice Poco drže i engleski Votford i špansku Granadu te bi Red Bul, koji preko RB Lajpciga već ima tim u Bundesligi, jednim udarcem proširio poslovnu imperiju na četiri najjače lige Evrope.

Nezvanično, konkretna ponuda je na stolu, čeka se odgovor porodice Poco. Ne zna se tačno ni šta se nudi, mada se pominjala opcija da sve krene običnim sponzorstvom, ni kako će aktuelni vlasnici reagovati.

Zna se samo da su navijači besni. I imaju zbog čega. Pristalice Udinezea bile su u bratskim odnosima sa Austrijom iz Salcburga. Kada je Red Bul ušao u klub promenio ku je boje i grb i time oterao najokorelije navijače sa tribina. Ili bar dobar deo njih. U Udinama stoga nisu oduševljeni predlogom. Pitanje je samo da li Đampaola Poco baš toliko zanima mišljenje tribine?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar