Кад тржиште зарола: Дијего Коста близу повратка на Висенте Калдерон!

Кавани и Игуаин су скупи за Атлетико, али Дијего Симеоне зна на кога може да се ослони.

Фудбал 24.06.2016 | 22:45
Кад тржиште зарола: Дијего Коста близу повратка на Висенте Калдерон!
Сличну ситуацију већ смо видели на примеру Филипеа Луиза. Атлетиков систем није ни налик ниједном другом. Луиз се није снашао у Лондону и брзо се вратио на "Висенте Калдерон".Дијего Коста је прошао много боље, али у Премијер лиги просто не воле такве играче, па би и Бразилац са шпанским пасошем могао истим путем. Јорганџије можда нису довољно моћне да финансијски заголицају машту Пари Сен Жермена и Наполија кад су Единсон Кавании Гонзало Игуаин у питању, али Дијего Симеоне добро зна да је Коста савршен тип играча за већ поменути систем.

Само, неће то ићи баш лако. Роман Абрамович више не троши као размажена тинејџерка, али далеко од тога да мора да продаје. Цена дакле неће бити много, ако и уопште јефтинија од оних 38.000.000 колико су Плавци платили Атлетику за сада 27-годишњег нападача.

Међутим, ни новац није једини предуслов. Први и основни је да нови тренер Челсија Антонио Конте добије нападаче каквог жели. Игуаин поново, али и Алваро Мората су на мети. Добро их Конте зна из Серије А. И спреман је, наводи Газета дело Спорт, да плати чак 60.000.000 евра за његове услуге. Ако неко од њих двојице и стигне на Стамфорд, Коста ће бити вишак, а мадридски Ас уверава да је управа Атлетика већ припремила терен за договор.

Баш на Симеонеове инистирање. Управа му је нудила и Александра Лаказета и Кевина Гамеира, Чоло је изабрао. И Коста је вољан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар