Kad tržište zarola: Dijego Kosta blizu povratka na Visente Kalderon!

Kavani i Iguain su skupi za Atletiko, ali Dijego Simeone zna na koga može da se osloni.

Fudbal 24.06.2016 | 22:45
Kad tržište zarola: Dijego Kosta blizu povratka na Visente Kalderon!
Sličnu situaciju već smo videli na primeru Filipea Luiza. Atletikov sistem nije ni nalik nijednom drugom. Luiz se nije snašao u Londonu i brzo se vratio na "Visente Kalderon".Dijego Kosta je prošao mnogo bolje, ali u Premijer ligi prosto ne vole takve igrače, pa bi i Brazilac sa španskim pasošem mogao istim putem. Jorgandžije možda nisu dovoljno moćne da finansijski zagolicaju maštu Pari Sen Žermena i Napolija kad su Edinson Kavanii Gonzalo Iguain u pitanju, ali Dijego Simeone dobro zna da je Kosta savršen tip igrača za već pomenuti sistem.

Samo, neće to ići baš lako. Roman Abramovič više ne troši kao razmažena tinejdžerka, ali daleko od toga da mora da prodaje. Cena dakle neće biti mnogo, ako i uopšte jeftinija od onih 38.000.000 koliko su Plavci platili Atletiku za sada 27-godišnjeg napadača.

Međutim, ni novac nije jedini preduslov. Prvi i osnovni je da novi trener Čelsija Antonio Konte dobije napadače kakvog želi. Iguain ponovo, ali i Alvaro Morata su na meti. Dobro ih Konte zna iz Serije A. I spreman je, navodi Gazeta delo Sport, da plati čak 60.000.000 evra za njegove usluge. Ako neko od njih dvojice i stigne na Stamford, Kosta će biti višak, a madridski As uverava da je uprava Atletika već pripremila teren za dogovor.

Baš na Simeoneove inistiranje. Uprava mu je nudila i Aleksandra Lakazeta i Kevina Gameira, Čolo je izabrao. I Kosta je voljan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar