ЕУРО - расплет у Ц групи: Нијемци и Пољаци иду даље, Сјеверни Ирци чекају!

Уместо 10:0, Панцерима је био довољан и џек-пот Гомеза! Немачка доминирала свих 90 минута против Северне Ирске, али је славила минималним резултатом упркос бројним приликама. Куба, мајсторе! Пољска је потврдила класу, Украјинци посрамљени одлазе кући! Мајсторија Блажчиковског у 54. минуту пресудила селекцији Михаила Фоменка, која на овом европском првенству није постигла ни гол - 0:1!

Фудбал 21.06.2016 | 20:15
ЕУРО - расплет у Ц групи: Нијемци и Пољаци иду даље, Сјеверни Ирци чекају!
Немачка је данас могла да заврши групну фазу са још бар десет голова на конту, али је после 90 минута огромне доминације и гажења Северне Ирске утакмицу окончала само са минималном победом од 1:0. Погодак одлуке за прво место у групи Ц постигао јеМарио Гомез у 30. минуту, после несебичне асистенције Томаса Милера.

Био је ово први погодак нападача Бешикташа на великим такмичењима још од Европског првенства 2012. године, али је важан јер је Немачкој донео челну позицију у групи Ц, па ће Панцери мирно сачекати име потенцијалног ривала у осмини финала, а то ће бити један од трећепласираних тимова из група А, Б или Ф у зависности од тога ко прође даље (тренутно су то Албанија и Словачка).

Данашњи пораз задовољио је Северну Ирску, која је била изузетно инфериорна, а да није на голу имала расположеног Мајкла Мекговерна који је у појединим тренуцима заустављао ударце Панцера чак и доњим делом стомака, доживела би катастрофу. Њихови навијачи били су расположени, а што су Геце, Милер и остали Немци више промашивали изгледне прилике, фанови Северне Ирске су певали и надали се уласку Вила Грига, којег н иданас нису дочекали.

Немачка је промашивала нестварне шансе, највише их је имао Томас Милер који већ 270 минута не може да разбије малер, па је јасно да му ово Европско првенство за разлику од ранијих такмичења није најбоље почело. Ако нешто може да храбри селектора Јоакима Лева то је игра у пољу Панцера која је беспрекорна, али је јасно да реализација мора да се поправи јер онолико промашених шанси је стварно много.

Што се тиче лоших Ираца, они су примарни план испунили, изгубили су само са 1:0, па са три бода и гол разликом 2:2 имају шансе да се нађу међу четири најбоља трећеплсирана тима. Али, о томе ћемо више знати када се заврше остали мечеви у групама.


СЕВЕРНА ИРСКА - НЕМАЧКА 0:1 (0:1)
/Гомез 30/

Стадион: Парк принчева, Париз;
Капацитет: 48.712;
Судија: Клемон Турпан (Француска);

СЕВЕРНА ИРСКА (3-4-2-1): Макговерн - Кеткарт, Макали, Џ. Еванс - Хјуз, К. Еванс (од 84. Мекгин), Дејвис, Макнер - Ворд (од 70. Магинис), Далас - Вашингтон (од 59. Лаферти).

НЕМАЧКА (4-2-3-1): Нојер - Кимих, Боатенг (од 76. Хеведес), Хумелс, Хектор - Кедира (од 69. Швајнштајгер), Крос - Милер, Озил, Геце (од 55. Ширле) - Гомез;

Куба, мајсторе! Пољска је потврдила класу, Украјинци посрамљени одлазе кући! Мајсторија Блажчиковског у 54. минуту пресудила селекцији Михаила Фоменка, која на овом европском првенству није постигла ни гол - 0:1!

Пољска је потврдила класу и са великих седам бодова одлази у осмину финала Европског првенства у Француској, где ће одмерити снаге са Швајцарском. Селекција Адама Навалке савладала је индиспонирану Украјину у последњем колу групе Ц резултатом 1:0, па састав Михаила Фоменка одлази кући потпуно посрамљен - без постигљеног гола, али и без и једног освојеног бода - 0:1 (0:0).

Није публика на Велодрому уживала у неком претерано атрактивном фудбалу, што се уосталом није ни очекивало од ова два тима. Украјинци ни овог пута нису затресли мреж ривала, али је њихова игра била на значањно већем нивоу од оног који су пружили против Северне Ирске. Ипак, Пољаци су себи могли значајно да олакшају посао на самом почетку меча, када је Левандоски са десетак метара удаљености послао лопту преко пречке голаАндреја Пјатова.

Након тога Украјинци су кренули знатно одлучније ка голу ривала. Прво се средином првог полувремена опробао упорни Јармоленко, а на истеку пола сата игре и Зозулија. Међутим, све наде Украјинаца у премијерни тријумф на овом турниру у корену је исекао Јакуб Блажчиковски. Ас Фјорентине је у 54. минуту показао какав је мајстор. Након одличног додавања Милика „сролао“ је лопту унутрашњим делом копачке, пребацио је на слабију десну ногу, а онда је уследио ударац као из катапулта и спаса за Пјатова није било.

Нису ни након тог тренутка Пољаци превише блистали на терену, трудили су се да сачувају лопту што више у свом поседу, док су Украјинци настављали са узалудним претњама ка голу Лукаса Фабијанског, који је ипак још једном остао несавладан. Последњу шансу за промену резултата у 81. минуту имао је Роман Зозулија, али је његов ударац прошао поред стативе пољског гола.

УКРАЈИНА – ПОЉСКА 0:1 (0:0)
/Блашчиковски 54/

Стадион: Велодром, Марсељ
Капацитет: 67.432
Судија: Свен Моен (Норвешка)

УКРАЈИНА (4-2-3-1): Пјатов - Федецкиј, Кучер, Качериди, Бутко - Степаненко, Ротан - Јармоленко, Зинченко (од 73. Коваленко), Конопљанка - Зозулија (од 92. Тимошчук)

ПОЉСКА (4-2-3-1): Фабијански - Ционек, Глик, Паздан, Једржејчик - Јодловјец, Криховјак - Капутска (од 71. Гросицки), Зјелински (од 46. Блашчиковски), Милик - Левандовски.

ГРУПА Ц - 3. КОЛО

Украјина - Пољска 0:1 (0:0)
/Блажчиковски 54/

Северна Ирска - Немачка 0:1 (0:1)
/Гомез /

ТАБЕЛА: Немачка 7, Пољска 7, Северна Ирска 3, Украјина 0. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар