EURO - rasplet u C grupi: Nijemci i Poljaci idu dalje, Sjeverni Irci čekaju!

Umesto 10:0, Pancerima je bio dovoljan i džek-pot Gomeza! Nemačka dominirala svih 90 minuta protiv Severne Irske, ali je slavila minimalnim rezultatom uprkos brojnim prilikama. Kuba, majstore! Poljska je potvrdila klasu, Ukrajinci posramljeni odlaze kući! Majstorija Blažčikovskog u 54. minutu presudila selekciji Mihaila Fomenka, koja na ovom evropskom prvenstvu nije postigla ni gol - 0:1!

Fudbal 21.06.2016 | 20:15
EURO - rasplet u C grupi: Nijemci i Poljaci idu dalje, Sjeverni Irci čekaju!
Nemačka je danas mogla da završi grupnu fazu sa još bar deset golova na kontu, ali je posle 90 minuta ogromne dominacije i gaženja Severne Irske utakmicu okončala samo sa minimalnom pobedom od 1:0. Pogodak odluke za prvo mesto u grupi C postigao jeMario Gomez u 30. minutu, posle nesebične asistencije Tomasa Milera.

Bio je ovo prvi pogodak napadača Bešiktaša na velikim takmičenjima još od Evropskog prvenstva 2012. godine, ali je važan jer je Nemačkoj doneo čelnu poziciju u grupi C, pa će Panceri mirno sačekati ime potencijalnog rivala u osmini finala, a to će biti jedan od trećeplasiranih timova iz grupa A, B ili F u zavisnosti od toga ko prođe dalje (trenutno su to Albanija i Slovačka).

Današnji poraz zadovoljio je Severnu Irsku, koja je bila izuzetno inferiorna, a da nije na golu imala raspoloženog Majkla Mekgoverna koji je u pojedinim trenucima zaustavljao udarce Pancera čak i donjim delom stomaka, doživela bi katastrofu. Njihovi navijači bili su raspoloženi, a što su Gece, Miler i ostali Nemci više promašivali izgledne prilike, fanovi Severne Irske su pevali i nadali se ulasku Vila Griga, kojeg n idanas nisu dočekali.

Nemačka je promašivala nestvarne šanse, najviše ih je imao Tomas Miler koji već 270 minuta ne može da razbije maler, pa je jasno da mu ovo Evropsko prvenstvo za razliku od ranijih takmičenja nije najbolje počelo. Ako nešto može da hrabri selektora Joakima Leva to je igra u polju Pancera koja je besprekorna, ali je jasno da realizacija mora da se popravi jer onoliko promašenih šansi je stvarno mnogo.

Što se tiče loših Iraca, oni su primarni plan ispunili, izgubili su samo sa 1:0, pa sa tri boda i gol razlikom 2:2 imaju šanse da se nađu među četiri najbolja trećeplsirana tima. Ali, o tome ćemo više znati kada se završe ostali mečevi u grupama.


SEVERNA IRSKA - NEMAČKA 0:1 (0:1)
/Gomez 30/

Stadion: Park prinčeva, Pariz;
Kapacitet: 48.712;
Sudija: Klemon Turpan (Francuska);

SEVERNA IRSKA (3-4-2-1): Makgovern - Ketkart, Makali, Dž. Evans - Hjuz, K. Evans (od 84. Mekgin), Dejvis, Makner - Vord (od 70. Maginis), Dalas - Vašington (od 59. Laferti).

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Boateng (od 76. Hevedes), Humels, Hektor - Kedira (od 69. Švajnštajger), Kros - Miler, Ozil, Gece (od 55. Širle) - Gomez;

Kuba, majstore! Poljska je potvrdila klasu, Ukrajinci posramljeni odlaze kući! Majstorija Blažčikovskog u 54. minutu presudila selekciji Mihaila Fomenka, koja na ovom evropskom prvenstvu nije postigla ni gol - 0:1!

Poljska je potvrdila klasu i sa velikih sedam bodova odlazi u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, gde će odmeriti snage sa Švajcarskom. Selekcija Adama Navalke savladala je indisponiranu Ukrajinu u poslednjem kolu grupe C rezultatom 1:0, pa sastav Mihaila Fomenka odlazi kući potpuno posramljen - bez postigljenog gola, ali i bez i jednog osvojenog boda - 0:1 (0:0).

Nije publika na Velodromu uživala u nekom preterano atraktivnom fudbalu, što se uostalom nije ni očekivalo od ova dva tima. Ukrajinci ni ovog puta nisu zatresli mrež rivala, ali je njihova igra bila na značanjno većem nivou od onog koji su pružili protiv Severne Irske. Ipak, Poljaci su sebi mogli značajno da olakšaju posao na samom početku meča, kada je Levandoski sa desetak metara udaljenosti poslao loptu preko prečke golaAndreja Pjatova.

Nakon toga Ukrajinci su krenuli znatno odlučnije ka golu rivala. Prvo se sredinom prvog poluvremena oprobao uporni Jarmolenko, a na isteku pola sata igre i Zozulija. Međutim, sve nade Ukrajinaca u premijerni trijumf na ovom turniru u korenu je isekao Jakub Blažčikovski. As Fjorentine je u 54. minutu pokazao kakav je majstor. Nakon odličnog dodavanja Milika „srolao“ je loptu unutrašnjim delom kopačke, prebacio je na slabiju desnu nogu, a onda je usledio udarac kao iz katapulta i spasa za Pjatova nije bilo.

Nisu ni nakon tog trenutka Poljaci previše blistali na terenu, trudili su se da sačuvaju loptu što više u svom posedu, dok su Ukrajinci nastavljali sa uzaludnim pretnjama ka golu Lukasa Fabijanskog, koji je ipak još jednom ostao nesavladan. Poslednju šansu za promenu rezultata u 81. minutu imao je Roman Zozulija, ali je njegov udarac prošao pored stative poljskog gola.

UKRAJINA – POLJSKA 0:1 (0:0)
/Blaščikovski 54/

Stadion: Velodrom, Marselj
Kapacitet: 67.432
Sudija: Sven Moen (Norveška)

UKRAJINA (4-2-3-1): Pjatov - Fedeckij, Kučer, Kačeridi, Butko - Stepanenko, Rotan - Jarmolenko, Zinčenko (od 73. Kovalenko), Konopljanka - Zozulija (od 92. Timoščuk)

POLJSKA (4-2-3-1): Fabijanski - Cionek, Glik, Pazdan, Jedržejčik - Jodlovjec, Krihovjak - Kaputska (od 71. Grosicki), Zjelinski (od 46. Blaščikovski), Milik - Levandovski.

GRUPA C - 3. KOLO

Ukrajina - Poljska 0:1 (0:0)
/Blažčikovski 54/

Severna Irska - Nemačka 0:1 (0:1)
/Gomez /

TABELA: Nemačka 7, Poljska 7, Severna Irska 3, Ukrajina 0. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar