Какав деби: Пеп и Карло у клинчу већ 20. јула!

Пријатељски окршај на Алијанц Арени биће премијерни за нове тренере Бајерна и Манчестер Ситија.

Фудбал 24.06.2016 | 15:00
Какав деби: Пеп и Карло у клинчу већ 20. јула!
Пеп Гвардиола се опростио од Минхена, а од 1. јула и званично ће преузети кормило Манчестер Ситија. Каталонац ће деби на клупи Грађана имати на месту на којем се задржао пуне три сезоне и освојио исто толико шампионских титула, на Алијанц Арени где ће Манчестер Сити гостовати 20. јула. 

На другој страни сачекаће га наследник Карло Анчелоти, који преузима Бајерн, а којем ће овај дуел такође бити премијерни на клупи Бавараца. Пошто оба тима имају доста играча на Европском првенству јасно је да ће на том мечу играти комбиновани састави, па ће бити занимљиво ко ће се од тренера боље снаћи са резервистима. 

Сити и Бајерн су у последње време одиграли доста међусобних дуела, а чак три сезоне од последњих пет, били су у истој групи у Лиги шампиона. Пријатељску утакмицу су одиграли на Алијанц Арени и у лето 2013. године, а Бајерн је славио головима Томаса Милера и Марија Манџукића.

Занимљиво, Анћелоти је као тренер Реала већ једном растурио Гвардиолу у сезони 2013/14 када је у нокаут фази Лиге шампиона било чак 5:0 за Мадриђане у две утакмице. Лоше успомене за Каталонца, па ћемо видети хоће ли му се реванширати за тај пораз?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар