Kakav debi: Pep i Karlo u klinču već 20. jula!

Prijateljski okršaj na Alijanc Areni biće premijerni za nove trenere Bajerna i Mančester Sitija.

Fudbal 24.06.2016 | 15:00
Kakav debi: Pep i Karlo u klinču već 20. jula!
Pep Gvardiola se oprostio od Minhena, a od 1. jula i zvanično će preuzeti kormilo Mančester Sitija. Katalonac će debi na klupi Građana imati na mestu na kojem se zadržao pune tri sezone i osvojio isto toliko šampionskih titula, na Alijanc Areni gde će Mančester Siti gostovati 20. jula. 

Na drugoj strani sačekaće ga naslednik Karlo Ančeloti, koji preuzima Bajern, a kojem će ovaj duel takođe biti premijerni na klupi Bavaraca. Pošto oba tima imaju dosta igrača na Evropskom prvenstvu jasno je da će na tom meču igrati kombinovani sastavi, pa će biti zanimljivo ko će se od trenera bolje snaći sa rezervistima. 

Siti i Bajern su u poslednje vreme odigrali dosta međusobnih duela, a čak tri sezone od poslednjih pet, bili su u istoj grupi u Ligi šampiona. Prijateljsku utakmicu su odigrali na Alijanc Areni i u leto 2013. godine, a Bajern je slavio golovima Tomasa Milera i Marija Mandžukića.

Zanimljivo, Anćeloti je kao trener Reala već jednom rasturio Gvardiolu u sezoni 2013/14 kada je u nokaut fazi Lige šampiona bilo čak 5:0 za Madriđane u dve utakmice. Loše uspomene za Katalonca, pa ćemo videti hoće li mu se revanširati za taj poraz?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar