Мурињо чисти Ван Галов неред од 141.000.000 евра!

Пет Холанђанинових појачања се налазе на излазним вратима!

Фудбал 24.06.2016 | 14:30
Мурињо чисти Ван Галов неред од 141.000.000 евра!
Код Ван Гала није функцинисало, а Жозе Мурињо нема намеру да падне на истом испиту. Португалац спрема велику реконструкцију Манчестер Јунајтеда која ће значити и одласке неких познатих имена у која је Ван Гал слепо веровао. Према информацијама са Острва, пет Ван Галових појачања нису по Мурињивом укусу и налазе се на изалзним вратима Манчестер Јуањетда.

Чим је потврђено да Мурињо стиже на Олд Трафорд, многима је постало јасно да то значи и одлазак Хуана Мате. Иако је био један од ретких светлих тачака код Ван Гала, Шпанац нема будућност код Муриња. Посебни је Мату прецртао у Челсију и планира да исто уради ина Олд Трафорду. Мата је плаћен скоро 45.000.000 евра Челсију, али Јунајтед ће тершко данас извући тај новац за њега. Барселона и Валенсија се помињу као могући купци.

Климав је и статус Дејлија Блинда. Ван Галов миљеник се не уклапа у Мурињову визију. Нити је штопер, нити леви бек на каквим инсистира Португалац, а за позицију задњег везногМурињо жели физички супериорнији тип играча од Блинда који је пре две године плаћен 17.500.000 евра.

Следећи на листи за одстрел је Мемфис Депај у којег је поверење на крају изгубио и Ван Галкоји га је довео. Холанђнин није оправдао очекивања иако је дошао са статусом једног од најтраженијих играча Европе. Јунајтед га је палтио 34.000.000 евра и није добио готово ништа за узврат. Холанђанин је у 45 мечева упсиао само шест голова и три асистенције, а приступ обавезама у клубу и живот ван терена су му додатно отежали сиутацију.

У Мурињовим плановима нема места ни за немачког ветерана Бастијана Швајнштајгера. Доведен за 9.000.000 евра да искуством допринесе екипи, Немац је већи део сезоне провео на боловању опорављајући се од честих повреда. Мурињу је резултат потребан одмах и нема времена да чека Швајнштајгера и коцка се са његовим повредама. Жели млађег и спремнијег играча на позицији централног везног.

На крају, можда и највеже изненађење је што шпански медији најављују одлазак АндераЕрере из Манчестер Јунајтеда. Шпански везиста је попут Мате био један од бољих у суморној сезони Црвених ђавола, али није оно што је потребно Мурињу. Јунајтед је Ереруплатио великих 36.000.000 евра и тешко ће данас наћи купца који би понудио сличну суму.

Међутим, Мурињо жели да прави тим по свом укусу и да сноси пуну одговорност за оно што уради са њим. Зато управа клуба мора да му изађе у сусрет и реши се неких од играча који су били пројектовани као носиоци игре на дуже стазе.

Поред поменутог квинтета, споран је и статус Ешлија Јанга, Антонија Валенсије, МаруанаФелаинија и Маркоса Роха. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар