Murinjo čisti Van Galov nered od 141.000.000 evra!

Pet Holanđaninovih pojačanja se nalaze na izlaznim vratima!

Fudbal 24.06.2016 | 14:30
Murinjo čisti Van Galov nered od 141.000.000 evra!
Kod Van Gala nije funkcinisalo, a Žoze Murinjo nema nameru da padne na istom ispitu. Portugalac sprema veliku rekonstrukciju Mančester Junajteda koja će značiti i odlaske nekih poznatih imena u koja je Van Gal slepo verovao. Prema informacijama sa Ostrva, pet Van Galovih pojačanja nisu po Murinjivom ukusu i nalaze se na izalznim vratima Mančester Juanjetda.

Čim je potvrđeno da Murinjo stiže na Old Traford, mnogima je postalo jasno da to znači i odlazak Huana Mate. Iako je bio jedan od retkih svetlih tačaka kod Van Gala, Španac nema budućnost kod Murinja. Posebni je Matu precrtao u Čelsiju i planira da isto uradi ina Old Trafordu. Mata je plaćen skoro 45.000.000 evra Čelsiju, ali Junajted će terško danas izvući taj novac za njega. Barselona i Valensija se pominju kao mogući kupci.

Klimav je i status Dejlija Blinda. Van Galov miljenik se ne uklapa u Murinjovu viziju. Niti je štoper, niti levi bek na kakvim insistira Portugalac, a za poziciju zadnjeg veznogMurinjo želi fizički superiorniji tip igrača od Blinda koji je pre dve godine plaćen 17.500.000 evra.

Sledeći na listi za odstrel je Memfis Depaj u kojeg je poverenje na kraju izgubio i Van Galkoji ga je doveo. Holanđnin nije opravdao očekivanja iako je došao sa statusom jednog od najtraženijih igrača Evrope. Junajted ga je paltio 34.000.000 evra i nije dobio gotovo ništa za uzvrat. Holanđanin je u 45 mečeva upsiao samo šest golova i tri asistencije, a pristup obavezama u klubu i život van terena su mu dodatno otežali siutaciju.

U Murinjovim planovima nema mesta ni za nemačkog veterana Bastijana Švajnštajgera. Doveden za 9.000.000 evra da iskustvom doprinese ekipi, Nemac je veći deo sezone proveo na bolovanju oporavljajući se od čestih povreda. Murinju je rezultat potreban odmah i nema vremena da čeka Švajnštajgera i kocka se sa njegovim povredama. Želi mlađeg i spremnijeg igrača na poziciji centralnog veznog.

Na kraju, možda i najveže iznenađenje je što španski mediji najavljuju odlazak AnderaErere iz Mančester Junajteda. Španski vezista je poput Mate bio jedan od boljih u sumornoj sezoni Crvenih đavola, ali nije ono što je potrebno Murinju. Junajted je Ereruplatio velikih 36.000.000 evra i teško će danas naći kupca koji bi ponudio sličnu sumu.

Međutim, Murinjo želi da pravi tim po svom ukusu i da snosi punu odgovornost za ono što uradi sa njim. Zato uprava kluba mora da mu izađe u susret i reši se nekih od igrača koji su bili projektovani kao nosioci igre na duže staze.

Pored pomenutog kvinteta, sporan je i status Ešlija Janga, Antonija Valensije, MaruanaFelainija i Markosa Roha. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar