ЕУРО: Руси као ''покварена лада''...!

Русија огорчена после ужасних партија Баћушки у Француској. Део јавности тражи да им се смање плате у клубовима!

Фудбал 24.06.2016 | 09:30
ЕУРО: Руси као ''покварена лада''...!
Није тајна да су проивођачи чувене ладе покушавали да прекопирају мерцедесове моторе. Али никада та лада није ишла као мерцедес. Једноставно, није то тај квалитет. Као што ни ова актуелна руска репрезентација није калибар за смотру најбољих на Старом континенту. Ма колико милиона олигарси слупали у стадионе, клубове, плате играча...

Русија је разочарана после испадања са Европског првенства у Француској. Да није било голмана Игора Акинфејева вероватно би Баћушке доживеле и тежу срамоту. Ако је то уопште могуће после 0:3 против Велса. Селектор Леонид Слуцки се јавно извинио у име играча. Њему нико ни не замера. Са оваквом групацијом фудбалера нико се не би прославио. Уосталом, пробали су и Фабио Капело и Дик Адвокат и Гус Хидинк. Није вредело.

Свесна је тога руска јавност. Не замера превише ни играчима. Они једноставно не умеју. Али не могу сви да избришу тај осећај презира када виде колико фудбалери зарађују по клубовима. Медији преносе случај једног навијача из Магнитогорска који је одмах по завршетку утакмице са Велсом ставио телевизор на продају.

Шта ће му да се џабе нервира?

Обичан народ сматра да је било много боље док се живело у комунизму. Бар са те спортске стране. Играло се за част. Не за рубљу. Многи сматрају да су милионски уговори у клубовима размазили репрезентативце. Лепо се живи као фудбалер у Русији. Лепо и без амбиција. А тамо је ипак најбољи играч један Хулк, само резервиста у репрезентацији Бразила. Васили Березуцки мисли да би Русији помогло ако би најталентованије играче намерно слала преко границе.

Легендарни Александар Мостовој каже да је мало вероватно да би ико од садашњих репрезентативаца могао да игра у његовој генерацији осим можда штопера Сергеја Игнашевича.

"Испрва тако весели и расположени, руски навијачи су убрзо по почетку утакмице почели да гледају преко рамена, тражећи најбржи начин да побегну", пише Комерсант.

Две године пре Мундијала. Велике су планове Руси имали. Данас многи позивају на распуштање националног тима. Па да се крене испочетка. На неким здравим основама. У овом сада тиму нема много тога.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар