EURO: Rusi kao ''pokvarena lada''...!

Rusija ogorčena posle užasnih partija Baćuški u Francuskoj. Deo javnosti traži da im se smanje plate u klubovima!

Fudbal 24.06.2016 | 09:30
EURO: Rusi kao ''pokvarena lada''...!
Nije tajna da su proivođači čuvene lade pokušavali da prekopiraju mercedesove motore. Ali nikada ta lada nije išla kao mercedes. Jednostavno, nije to taj kvalitet. Kao što ni ova aktuelna ruska reprezentacija nije kalibar za smotru najboljih na Starom kontinentu. Ma koliko miliona oligarsi slupali u stadione, klubove, plate igrača...

Rusija je razočarana posle ispadanja sa Evropskog prvenstva u Francuskoj. Da nije bilo golmana Igora Akinfejeva verovatno bi Baćuške doživele i težu sramotu. Ako je to uopšte moguće posle 0:3 protiv Velsa. Selektor Leonid Slucki se javno izvinio u ime igrača. Njemu niko ni ne zamera. Sa ovakvom grupacijom fudbalera niko se ne bi proslavio. Uostalom, probali su i Fabio Kapelo i Dik Advokat i Gus Hidink. Nije vredelo.

Svesna je toga ruska javnost. Ne zamera previše ni igračima. Oni jednostavno ne umeju. Ali ne mogu svi da izbrišu taj osećaj prezira kada vide koliko fudbaleri zarađuju po klubovima. Mediji prenose slučaj jednog navijača iz Magnitogorska koji je odmah po završetku utakmice sa Velsom stavio televizor na prodaju.

Šta će mu da se džabe nervira?

Običan narod smatra da je bilo mnogo bolje dok se živelo u komunizmu. Bar sa te sportske strane. Igralo se za čast. Ne za rublju. Mnogi smatraju da su milionski ugovori u klubovima razmazili reprezentativce. Lepo se živi kao fudbaler u Rusiji. Lepo i bez ambicija. A tamo je ipak najbolji igrač jedan Hulk, samo rezervista u reprezentaciji Brazila. Vasili Berezucki misli da bi Rusiji pomoglo ako bi najtalentovanije igrače namerno slala preko granice.

Legendarni Aleksandar Mostovoj kaže da je malo verovatno da bi iko od sadašnjih reprezentativaca mogao da igra u njegovoj generaciji osim možda štopera Sergeja Ignaševiča.

"Isprva tako veseli i raspoloženi, ruski navijači su ubrzo po početku utakmice počeli da gledaju preko ramena, tražeći najbrži način da pobegnu", piše Komersant.

Dve godine pre Mundijala. Velike su planove Rusi imali. Danas mnogi pozivaju na raspuštanje nacionalnog tima. Pa da se krene ispočetka. Na nekim zdravim osnovama. U ovom sada timu nema mnogo toga.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar