Само "чисти" Руси могу у Рио!

„Исто важи и за Кенију“, поручио је председник Олимпијског комитета Томас Бах!

Остали спортови 24.06.2016 | 11:15
Само "чисти" Руси могу у Рио!
Председник Међународног Олимпијског комитета (МОК) Томас Бах рекао је данас да руски атлетицари, који нису умешани у допинг скандал, могу да учествују на Играма у Рију.

Бах је после састанка Извршног комитета МОК-а у Лозани, а након одлуке Светске атлетске федерације (ИААФ) да забрани учешће руским атлетицарима у Рију истакао да ова одлука има саветодавни карактер и да ће последњу реч, ипак, имати ИААФ.

"Атлетичари који су "чисти" моћи ће да се такмиче под заставом Русије у Рију, али за сваког појединацно одобрење ће дати ИААФ. Исто важи и за Кенију јер у обе земље постоји незадовољавајуће стање борбе против допинга", рекао је Бах, а преноси Ројтерс.

ИААФ је у новембру суспендовао руске атлетичаре после извештаја комисије Светске антидопинг агенције (WАДА) о наводном системском допингу уз подршку државе.

Последњих дана цак се спомињала могућност да цео руски олимпијски тим бојкотује Игре у Рију, поготово након што је Дума саопштила да је казна политичке природе и да суспензија атлетичара подсећа на колетивне казне какву су користиле шпанска инквизиција и тоталитарни режими.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар