Видео - Хрватска полиција: Да, хоће да прекину утакмицу!

Министарство унутрашњих послова Хрватске потврдило писања и страховања медија: групе навијача имају план да прекину меч против Шпаније на Европском првенству!

Фудбал 21.06.2016 | 18:45
Видео - Хрватска полиција: Да, хоће да прекину утакмицу!
Једном су се провукли, да ли ће и други пут?

Ако се остваре најаве, хрватска фудбалска репрезентација и Хрватски фудбалски савез наћи ће се у врло, врло незгодној позицији.

Медији су данас објавили сазнања да одређене групе навијача/хулигана планирају да прекину још један меч на Европском првенству у Француској, после оног против Чешке (2:2). Хрватски навијачи су најпре побацали бакље на терен, а онда су се међусобно тукли на трибини.

УЕФА је одлучила да Хрватски фудбалски савез казни са 100.000 евра.

Оно што су писали медији добило је и званичну потврду!

Наиме, хрватско Министарство унутрашњих послова саопштило је да су та сазнања тачна.

"У вези са данашњом утакмицом (Хрватска - Шпанија) располажемо информацијама како су и за вечерашњу утакмицу планирани изгреди са циљем прекида утакмице у виду употребе пиротехничких средстава на стадиону, утрчавања на терен, као и истицања разноразних непримерних симбола. Све прикупљене информације промптно су достављене француској полицији. Такође, Министарство унутрашњих послова Хрватске упутило је синоћ додатна четири полицијска службеника као испомоћ француској полицији", пише у саопштењу МУП-а Хрватске.

Хрватски медији раније данас су пренели да су се у Сплиту појавили плакати против руководства Фудбалског савеза Хрватске са поруком:

"Ослободимо хрватску репку од хулигана у ложи, не би вам сутра били у кожи" и "ХНС-у се крај ближи, навијачи победи све су ближи".

Овако је било у Сент Етјену:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар