Video - Hrvatska policija: Da, hoće da prekinu utakmicu!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo pisanja i strahovanja medija: grupe navijača imaju plan da prekinu meč protiv Španije na Evropskom prvenstvu!

Fudbal 21.06.2016 | 18:45
Video - Hrvatska policija: Da, hoće da prekinu utakmicu!
Jednom su se provukli, da li će i drugi put?

Ako se ostvare najave, hrvatska fudbalska reprezentacija i Hrvatski fudbalski savez naći će se u vrlo, vrlo nezgodnoj poziciji.

Mediji su danas objavili saznanja da određene grupe navijača/huligana planiraju da prekinu još jedan meč na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, posle onog protiv Češke (2:2). Hrvatski navijači su najpre pobacali baklje na teren, a onda su se međusobno tukli na tribini.

UEFA je odlučila da Hrvatski fudbalski savez kazni sa 100.000 evra.

Ono što su pisali mediji dobilo je i zvaničnu potvrdu!

Naime, hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su ta saznanja tačna.

"U vezi sa današnjom utakmicom (Hrvatska - Španija) raspolažemo informacijama kako su i za večerašnju utakmicu planirani izgredi sa ciljem prekida utakmice u vidu upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren, kao i isticanja raznoraznih neprimernih simbola. Sve prikupljene informacije promptno su dostavljene francuskoj policiji. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji", piše u saopštenju MUP-a Hrvatske.

Hrvatski mediji ranije danas su preneli da su se u Splitu pojavili plakati protiv rukovodstva Fudbalskog saveza Hrvatske sa porukom:

"Oslobodimo hrvatsku repku od huligana u loži, ne bi vam sutra bili u koži" i "HNS-u se kraj bliži, navijači pobedi sve su bliži".

Ovako je bilo u Sent Etjenu:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar