Хоћеш да боксујеш на ОИ? Онда, остајеш без титула!

Међународна боксерска федерација (ИБФ) одузимаће шампионске титуле борцима који се буду такмичили на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 24.06.2016 | 10:15
Хоћеш да боксујеш на ОИ? Онда, остајеш без титула!
Професионалцима је овог месеца дозвољено да се такмиче на Играма у Рију, али ИБФ није задовољна том одлуком, пошто је навела да постоје велики ризици када се професионалци такмиче са аматерима.

ИБФ је после прегледа медицинских анализа оценила да је такмичење професионалаца на Олимпијским играма представљало неспортско понашање, које подлеже казнама.

"Доношење овакве одлуке нам није тешко. Осећамо да је важно да се ИБФ умеша и да заузме став против професионалаца који се такмиче против аматера јер је то безбедносни ризик. Ово је део наше посвећености овом спорту и промоцији здравља и добробити боксера", рекао је председник ИБФ Дерил Пиплс.

ИБФ је навела и да ће боксери који немају шампионске појасеве а такмиче се у Рију бити уклоњени са њених ранг-листа на годину дана.

ИБФ је једна од четири највеће професионалне боксерске организације. Њен шампионски појас носе звезде као што су Ентони Џошуа, али и признати шампиони као што су Сергеј Ковалев, Генадиј Головкин, Кел Брук и Акира Јаегаши.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар