Руси разочарани: Треба нам стаљинистички метод!

Руска јавност разочарана после очајних игара репрезентације на ЕП. Рус продао телевизор одмах после дебакла против Велса!

Фудбал 23.06.2016 | 23:15
Руси разочарани: Треба нам стаљинистички метод!
"Ту-лузери", један је од наслова у руској штампи после елиминације репрезентације са Европског првенства у Француској, а у појединим коментарима у јавности предлаже се гвоздена рука попут оне која је владала у време диктатуре Јосифа Висарионовича Стаљина!

После пораза од Велса (0:3), који је могао да буде и убедљивији, селектор Леонид Слутски је поднео оставку, а неколико играча, међу којима и голман Игор Акинфејев, једини који је колико-толико одскакао у игри од осталих, отишао је на трибину са навијачима да се извини за више него лоше партије тима.

Руски министар спорта Виталиј Мутко сматра да није проблем у селектору, већ у томе што Русија "нема играче врхунског квалитета", док репрезентативац Василиј Березуцки сматра да би много више руских играча требало да оде у европске клубове да стекне искуство.

Дмитриј Свичев, руски политичар и посланик, који је и председник парламентарног Одбора за спорт, предлаже радикалан рез - све играче отпустити из репрезентације и кренути од нуле!

Сличан предлог има и Комунистичка партија Русије. На Тwиттеру ове партије изнет је овакав предлог:

"Овај тим је много мекан. Нама је потребна стаљинистичка мобилизација и метод. Физичко и психичко јачање".

Било је и огорчених навијача у Русији, попут мушкарца из места Магнитогорск, који је одмах после утакмице против Велса одлучио да прода телевизор!

Власник московског Спартака Леонид Федун долио је уље на ватру:

"Бејл је плаћен 100 милиона евра. Колико ми можемо да добијемо за цео овај тим? Можда 20 милиона. Ако неко уопште жели да га купи...".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

23.06.2016 22:46

Па брацо Руси, реално немате појма са фудбалом и нисте ни приблизно равни вецини репрезентација на ЕП. У томе нема ниста лосе, јер неко мора бити и медју најгорим. Ипак, главу горе. Многе друге репрезентације се нису ни пласирале, рецимо Србија и Босна и Херцеговина, а реално нисте бољи ни од једне ове. Дакле славите успјех сто сте се уопсте пласирали и заиграли на првенству. Ипак, ово је спорт и како неко мора бити побједник, тако и неко мора изгубити. Замислите да Новак Дјоковиц додје на Wимбледон, а Надал и Федерер му изадју на мец у модрицама од њихових тајних полицијских слузби које хоце на силу да побиједе најбољег на свијету. Политицаре који тако размисљају спалите на каквом тргу. Ти манијаци су некада за вријеме хладног рата дрогирали спортисте да постизу боље резултате. Мускарце су претварали у зене да би побиједјивали у зенској конкуренцији. За ста? Да би СССР парирао западу. Па људи моји, ово је само спорт. Ако се гузоњама не свидја како им репрезентација игра, нека обуку дресове и показу како се то ради.

ОДГОВОРИТЕ