Rusi razočarani: Treba nam staljinistički metod!

Ruska javnost razočarana posle očajnih igara reprezentacije na EP. Rus prodao televizor odmah posle debakla protiv Velsa!

Fudbal 23.06.2016 | 23:15
Rusi razočarani: Treba nam staljinistički metod!
"Tu-luzeri", jedan je od naslova u ruskoj štampi posle eliminacije reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, a u pojedinim komentarima u javnosti predlaže se gvozdena ruka poput one koja je vladala u vreme diktature Josifa Visarionoviča Staljina!

Posle poraza od Velsa (0:3), koji je mogao da bude i ubedljiviji, selektor Leonid Slutski je podneo ostavku, a nekoliko igrača, među kojima i golman Igor Akinfejev, jedini koji je koliko-toliko odskakao u igri od ostalih, otišao je na tribinu sa navijačima da se izvini za više nego loše partije tima.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko smatra da nije problem u selektoru, već u tome što Rusija "nema igrače vrhunskog kvaliteta", dok reprezentativac Vasilij Berezucki smatra da bi mnogo više ruskih igrača trebalo da ode u evropske klubove da stekne iskustvo.

Dmitrij Svičev, ruski političar i poslanik, koji je i predsednik parlamentarnog Odbora za sport, predlaže radikalan rez - sve igrače otpustiti iz reprezentacije i krenuti od nule!

Sličan predlog ima i Komunistička partija Rusije. Na Twitteru ove partije iznet je ovakav predlog:

"Ovaj tim je mnogo mekan. Nama je potrebna staljinistička mobilizacija i metod. Fizičko i psihičko jačanje".

Bilo je i ogorčenih navijača u Rusiji, poput muškarca iz mesta Magnitogorsk, koji je odmah posle utakmice protiv Velsa odlučio da proda televizor!

Vlasnik moskovskog Spartaka Leonid Fedun dolio je ulje na vatru:

"Bejl je plaćen 100 miliona evra. Koliko mi možemo da dobijemo za ceo ovaj tim? Možda 20 miliona. Ako neko uopšte želi da ga kupi...".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

23.06.2016 22:46

Pa braco Rusi, realno nemate pojma sa fudbalom i niste ni priblizno ravni vecini reprezentacija na EP. U tome nema nista lose, jer neko mora biti i medju najgorim. Ipak, glavu gore. Mnoge druge reprezentacije se nisu ni plasirale, recimo Srbija i Bosna i Hercegovina, a realno niste bolji ni od jedne ove. Dakle slavite uspjeh sto ste se uopste plasirali i zaigrali na prvenstvu. Ipak, ovo je sport i kako neko mora biti pobjednik, tako i neko mora izgubiti. Zamislite da Novak Djokovic dodje na Wimbledon, a Nadal i Federer mu izadju na mec u modricama od njihovih tajnih policijskih sluzbi koje hoce na silu da pobijede najboljeg na svijetu. Politicare koji tako razmisljaju spalite na kakvom trgu. Ti manijaci su nekada za vrijeme hladnog rata drogirali sportiste da postizu bolje rezultate. Muskarce su pretvarali u zene da bi pobijedjivali u zenskoj konkurenciji. Za sta? Da bi SSSR parirao zapadu. Pa ljudi moji, ovo je samo sport. Ako se guzonjama ne svidja kako im reprezentacija igra, neka obuku dresove i pokazu kako se to radi.

ODGOVORITE