Тите преузео Бразил: Тешко је, али циљ је Русија!

Петоструки светски шампион и званично добио новог селектора.

Фудбал 23.06.2016 | 23:00
Тите преузео Бразил: Тешко је, али циљ је Русија!
Фудбалска репрезентација Бразила преживљава тешке тренутке, а да они што брже прођу, покушаће да учини Аденар Леонардо Баћи, познатији као Тите.

Бивши тренер Коринтијанса, који је 2012. водио до титуле Копа Либертадореса и Светског првенства за клубове, преузео је селекцију петоструког светског првака од Дунге, под чијим вођством је тим елиминисан са овогодишњег Копа Америка већ у групној фази, а у квалификација за Светско првенство у Русији 2018. налази се тек на шестом месту јужноамеричке групе.

"Овде сам јер резултати, нажалост, нису били добри. Постији потенцијам и потрудићемо се да га искористимо да се померимо са тачке на којој смо тренутно", поручио је Тите.

"Постоји ризик да се не пласирамо на Светско првенство у Русији, ко то не прихвата, тај није објективан. Зато ће сав наш фокус бити на томе да изборимо пласман на завршни турнир", додао је 55-годишњи тренер.

На питање који стил игре Бразила се може очекивати у будућности, Тите је одговорио:

"Биће много кретања, додавања и организације, али није важно да тим осликава моје лице, већ лице Бразила".

Нови селектор дебитоваће у квалифкацијама за Светско првенство против Еквадора 2. септембра, а четири дана касније га чега и утакмица против Колумбије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар