Tite preuzeo Brazil: Teško je, ali cilj je Rusija!

Petostruki svetski šampion i zvanično dobio novog selektora.

Fudbal 23.06.2016 | 23:00
Tite preuzeo Brazil: Teško je, ali cilj je Rusija!
Fudbalska reprezentacija Brazila preživljava teške trenutke, a da oni što brže prođu, pokušaće da učini Adenar Leonardo Baći, poznatiji kao Tite.

Bivši trener Korintijansa, koji je 2012. vodio do titule Kopa Libertadoresa i Svetskog prvenstva za klubove, preuzeo je selekciju petostrukog svetskog prvaka od Dunge, pod čijim vođstvom je tim eliminisan sa ovogodišnjeg Kopa Amerika već u grupnoj fazi, a u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. nalazi se tek na šestom mestu južnoameričke grupe.

"Ovde sam jer rezultati, nažalost, nisu bili dobri. Postiji potencijam i potrudićemo se da ga iskoristimo da se pomerimo sa tačke na kojoj smo trenutno", poručio je Tite.

"Postoji rizik da se ne plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ko to ne prihvata, taj nije objektivan. Zato će sav naš fokus biti na tome da izborimo plasman na završni turnir", dodao je 55-godišnji trener.

Na pitanje koji stil igre Brazila se može očekivati u budućnosti, Tite je odgovorio:

"Biće mnogo kretanja, dodavanja i organizacije, ali nije važno da tim oslikava moje lice, već lice Brazila".

Novi selektor debitovaće u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo protiv Ekvadora 2. septembra, a četiri dana kasnije ga čega i utakmica protiv Kolumbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar