Ђурђић промовисан: Дај да радимо, узмемо титулу и уђемо у ЛЕ!

Нови шпиц Партизана објаснио зашто је узео број 40, да ли му више одговара кад је сам или има партнера у нападу и како му изгледају црно-бели под палицом Ивана Томића...

Фудбал 21.06.2016 | 20:30
Ђурђић промовисан: Дај да радимо, узмемо титулу и уђемо у ЛЕ!
Напокон. Шпиц. Од почетка прелазног рока чекали су навијачи Партизана да виде како се њихов клуб појачава у нападу и данас су, после силних перипетија, дочекали да виде Николу Ђурђића (30) у црно-белом.

Искусни нападач задужио је опрему клуба из Хумске 1 и после деценије више него успешног боравка у иностранству вратио се у Србију, као велики адут екипе Ивана Томића у пројектованим борбама на три фронта.

"Претходних месец дана је било стресно, али драго ми је што се све завршило. Свако ко ме познаје зна да сам навијач Партизана и да финансијски фактор није био пресудан. Моја жеља је била да дођем, једва чекам да упознам саиграче и са њима одрадим први тренинг. Да кренемо да радимо. Надам се да ћемо направити добре ствари за Партизан", рекао је Ђурђићна промцији.

Одабрао је да на дресу носи број 40.

"Кад сам дошао у Немачку, изабрао сам управо тај број. Донео ми је срећу, јер сам сам дао шест голова на првих 14 утакмица и играо најбољи фудбал у каријери. "Десетку" нисам хтео, јер ме за њу вежу лоше успомене, повредио сам се и дуго паузирао. Била је уклета за мене. Мада, бројеви немају велики значај. Нисам сујеверан, друге ствари одлучују какав си на терену".

Од тога какав ће бити Ђурђић зависи и какав ће бити Партизан. Посебно у Лиги Европе, до које жели опет да добаци, а први ривал биће бољи из двомеча Заглебје (Пољска) - Славија Софија (Бугарска).

"Незахвално је обећавати. Погледајте које репрезентације доминирају на ЕП. Шта онда да причамо о клубовима. Сваки иоле стабилнији може да доведе добре играче. Опет, осећамо дужност према навијачима, да у Европи покажемо зубе и макар поновимо успех од прошле сезоне, кад је Партизан играо групну фазу".

Бивши млади репрезентативац каже да је пратио рад шефа стручног штаба Парног ваљка Ивана Томића.
"Пролећни део сезоне тренер је искористио да види ко може да буде костур тима у наредној. На конто тога је Партизан, можда, некад трпео резултатски. Нова сезона је нешто сасвим друго. Сад резултзат мора да буде у првом плану. Лепо је кад се пружи шанса младом играчу, он касније прода у велики клуб, али лепо је и побеђивати. Наш тренер је свестан тога".

Читаву каријеру, у дресовима пиротског Радничког, Вождовца, Хавесунда, Хелсинборга, Малмеа, Гројтер Фирта, Аугзбурга и Фортуне из Диселдорфа био је централни нападач.

"Нисам индивидуалац, ни мајстор фудбала. Зависим од екипе. Кад сам на нивоу могу да јој помогнем. Увек ми је било лакше да с неким играм у пару, да имам саиграча иза себе", додао је Никола Ђурђић, који је данас са екипом Партизана отпутовао на припреме у Пољску.

О њему је бираним речима на промоцији говорио спортски директор црно-белих, Ивица Илиев.

"Није било лако решити Ђурђићеву ситуацију са Аугзбургом, јер нисмо у могућности да парирамо европским клубовима, али наша и Николина воља су биле јаче од финансијских препрека. Зато бих му захвалио. Зарад љубави према клубу спустио се испод неког финансијског нивоа. Велики је навијач Партизана и са нама жели да направи велике ствари", рекао је Илиев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар