Đurđić promovisan: Daj da radimo, uzmemo titulu i uđemo u LE!

Novi špic Partizana objasnio zašto je uzeo broj 40, da li mu više odgovara kad je sam ili ima partnera u napadu i kako mu izgledaju crno-beli pod palicom Ivana Tomića...

Fudbal 21.06.2016 | 20:30
Đurđić promovisan: Daj da radimo, uzmemo titulu i uđemo u LE!
Napokon. Špic. Od početka prelaznog roka čekali su navijači Partizana da vide kako se njihov klub pojačava u napadu i danas su, posle silnih peripetija, dočekali da vide Nikolu Đurđića (30) u crno-belom.

Iskusni napadač zadužio je opremu kluba iz Humske 1 i posle decenije više nego uspešnog boravka u inostranstvu vratio se u Srbiju, kao veliki adut ekipe Ivana Tomića u projektovanim borbama na tri fronta.

"Prethodnih mesec dana je bilo stresno, ali drago mi je što se sve završilo. Svako ko me poznaje zna da sam navijač Partizana i da finansijski faktor nije bio presudan. Moja želja je bila da dođem, jedva čekam da upoznam saigrače i sa njima odradim prvi trening. Da krenemo da radimo. Nadam se da ćemo napraviti dobre stvari za Partizan", rekao je Đurđićna promciji.

Odabrao je da na dresu nosi broj 40.

"Kad sam došao u Nemačku, izabrao sam upravo taj broj. Doneo mi je sreću, jer sam sam dao šest golova na prvih 14 utakmica i igrao najbolji fudbal u karijeri. "Desetku" nisam hteo, jer me za nju vežu loše uspomene, povredio sam se i dugo pauzirao. Bila je ukleta za mene. Mada, brojevi nemaju veliki značaj. Nisam sujeveran, druge stvari odlučuju kakav si na terenu".

Od toga kakav će biti Đurđić zavisi i kakav će biti Partizan. Posebno u Ligi Evrope, do koje želi opet da dobaci, a prvi rival biće bolji iz dvomeča Zaglebje (Poljska) - Slavija Sofija (Bugarska).

"Nezahvalno je obećavati. Pogledajte koje reprezentacije dominiraju na EP. Šta onda da pričamo o klubovima. Svaki iole stabilniji može da dovede dobre igrače. Opet, osećamo dužnost prema navijačima, da u Evropi pokažemo zube i makar ponovimo uspeh od prošle sezone, kad je Partizan igrao grupnu fazu".

Bivši mladi reprezentativac kaže da je pratio rad šefa stručnog štaba Parnog valjka Ivana Tomića.
"Prolećni deo sezone trener je iskoristio da vidi ko može da bude kostur tima u narednoj. Na konto toga je Partizan, možda, nekad trpeo rezultatski. Nova sezona je nešto sasvim drugo. Sad rezultzat mora da bude u prvom planu. Lepo je kad se pruži šansa mladom igraču, on kasnije proda u veliki klub, ali lepo je i pobeđivati. Naš trener je svestan toga".

Čitavu karijeru, u dresovima pirotskog Radničkog, Voždovca, Havesunda, Helsinborga, Malmea, Grojter Firta, Augzburga i Fortune iz Diseldorfa bio je centralni napadač.

"Nisam individualac, ni majstor fudbala. Zavisim od ekipe. Kad sam na nivou mogu da joj pomognem. Uvek mi je bilo lakše da s nekim igram u paru, da imam saigrača iza sebe", dodao je Nikola Đurđić, koji je danas sa ekipom Partizana otputovao na pripreme u Poljsku.

O njemu je biranim rečima na promociji govorio sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev.

"Nije bilo lako rešiti Đurđićevu situaciju sa Augzburgom, jer nismo u mogućnosti da pariramo evropskim klubovima, ali naša i Nikolina volja su bile jače od finansijskih prepreka. Zato bih mu zahvalio. Zarad ljubavi prema klubu spustio se ispod nekog finansijskog nivoa. Veliki je navijač Partizana i sa nama želi da napravi velike stvari", rekao je Iliev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar