Видео: Нијемци мало каснили, али Ђурђић је сада Партизанов!

Никола Ђурђић је СЕДМИ нови играч Партизана у овом прелазном року. Није крај. Илиев: "Прелазни рок какав смо желели".

Фудбал 21.06.2016 | 16:00
Видео: Нијемци мало каснили, али Ђурђић је сада Партизанов!
Последњих недеља био је чест посетилац хале "Александар Николић" (бивши "Пионир") где је уживо гледао кошаркаше Партизана.

Многи навијачи Партизана желели су да га виде у црно-белом дресу и испунила им се жеља.

Представљање Ђурђића навијачима Партизана, односно спортској јавности, мало је каснило, што је подгрејало сумње да није све завршено око овог трансфера. Међутим, тачно у 11.30 часова, спортски директор Партизана Ивица Илиев и Никола Ђурђић су се појавили пред новинарима.

"Тек пре неколико минута смо добили званично потписан уговор од стране Аугзбурга. Процедура је мало дуже трајала, требало је решити нека правна птања, али са задовољством сада могу да представим Николу као новог члана Партизана. Није било лако решити његову ситуацију, јер ми нисмо у могућности да парирамо европским клбуовима, али велика воља Николина и наша су биле јаче од финансијских препрека и зато бих му се захвалио. Није лако у данашњем тренутку се спустити испод неког финансијског нивоа зарад љубави према клубу", рекао је Илиев о финиширању трансфера.

Илиев је рекао да је Ђурђић "једва дочекао да обуче дрес Партизана" и да се нада да ће "са свима нама направити велике ствари".

О Ђурђићевим квалитетима није желео много да говори, јер су познати:

"Реч је о фудбалеру који је играо Лигу шампиона, у Немачкој... Дбили смо играча којег смо тражили, који има тежину на терену и који је прави ослонац у офанзивном реду тима. У последњих неколико дана завршавамо офанзивну рекострукцију тима. После Мирета Радовића и Марка Јанковића, довели смо и шпица и ето га - Никола Ђурђић је са нама", додао је Илиев.

Ђурђић је потврдио да је велики навијач Партизана и да је сада код њега примарни осећај - срећа!

"Било је мало стресно у последњих месец дана како је кренула ова прича и драго ми је што се ево пре 5 минута завршило! Свако ко ме познаје зна да сам од малена навијач Партизана и финансијски фактор ми није био пресудан у овом тренутку. Моја велика жеља је била да дођем и срећан сам што сам овде. Једва чекам први тренинг и да упознам екипу. Надам се да ћемо направити много тога доброг", рекао је Ђурђић, који ће на дресу носити број 40 (са којим је, како каже, имао успеха до сада и који је добио кад је стигао у Бундеслигу).

Од данас, овај 30-годишњак рођен у Пироту, нови је нападач Партизана. Партизан је, незванично се помиње, платио немачком Аугзбургу за њега 400.000 евра, а у овом прелазном року, од седам нових играча, плаћен је још само Немања Милетић - 260.000 евра. Сви остали су дошли као слободни играчи.

Пре недељу дана се оженио, а сада је ставио потпис и на двогодишњи уговор са Партизаном!

Ђурђић је у Србији играо за пиротски Раднички и Вождовац, али је афирмацију стекао у иностранству, играћу најпре у Скандинавији (норвешки Хаугесунд, шведски Хелсинборг и Малме), а потом и у Немачкој (Гројтер фирт, Фортуна Дизелдорф, Аугзбург).

Осим њега, тренер Иван Томић на располагању сада има још двојицу нападача - Валерија Божинова и Душана Влаховића.

Осим Ђурђића, у овом прелазном року у Партизан су дошли су и: Петар Ђуричковић, Саша Марјановић, Милан Радин, Немања Милетић, Марко Јанковић, а вратио се Мирослав Радовић. Такође, Саша Илић је продужио уговор на још годину дана.

Партизан су напустили: голман Живко Живковић (отишао у Грчку - Шкода Ксанти), Исмаел Беко Фофана (раскид уговора). На поједине се више не рачуна (штопери Марко Јовановић, Лазар Ћирковић), други би могли да буду продати (Дарко Брашанац, Иван Бандаловски, Александар Субић, Мирослав Вулићевић, Саша Лукић...).

Подсетимо и да је у зимском прелазном року, Партизан напустило чак девет играча - Стефан Бабовић, Петар Грбић, Абубакар Оумару, Фабрисио Дорнелас, Никола Трујић, Стефан Ашковски, Филип Кнежевић, Ненад Маринковић, Никола Лековић.

Не треба заборавити и да је Партизан остао без Андрије Живковића, који није желео да продужи уговор са клубом, па је шест месеци тренирао са Телеоптиком. Сада је слободан играч.

ПРЕЛАЗНИ РОК ИЗ СНОВА!

Ивица Илиев је истакао да је Партизан направио прелазни рок какав је желео. "Убеђен сам да смо јачи него прошле године и убеђен сам око проласка у 3. коло квалификација за Лигу Европе. Многи уопште не раде због Европског првенства, а ми смо ето завршили готово цео посао већ сада. Штопер је последњи играч који би комплетирао прелазни рок, односно затворили тим за првенство и Европу".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар