Потписао: Леонардо је Партизанов!

Тражио посебну клаузулу у уговору! Бразилац данас стиже у Београд, Божинов демантује Бугаре, Иван Томић одредио списак путника за припреме.

Фудбал 21.06.2016 | 13:30
Потписао: Леонардо је Партизанов!
Ево Партизану и осмог новајлије у летњем прелазном року. Првог страног. Као што је најављено крајем прошле седмице, Леонардо да Силва Соза нови је фудбалер Парног ваљка. Бразилски везиста потписао је у понедељак уговор са црно-белима, којима ће се прикључити већ данас.

Некадашњи фудбалер Анжија потпис на уговор са клубом из Хумске 1 ставио је путем факса. И то тек пошто је тражио да се промени клаузула на основу које би могао да путује у свој Бразил дупло више пута од онога што су му првобитно дозволили челници Партизана.

Како додаје Спортски журнал, Леонардо би екипи Ивана Томића требало да се прикључи током дана, али је извесно да неће одмах пут Пољске, на централни део припрема, већ га најпре у Београду очекују лекарски прегледи, потом и промоција на стадиону..

Леонардо да Силва Соза има 24 године, најбоље се сналази на позицији левокрилног везисте, а у Партизану стиже без обештећења.

БОЖИНОВ: НИЈЕ ТАЧНО ДА ОСТАЈЕМ ЈОШ ДВЕ ГОДИНЕ

С друге стране, нападач црно-белих, Валери Божинов, такође за Журнал, демантовао је писања бугарских медија од пре неколико дана да је продужио уговор са Партизаном на још две године.

„Није тачно. Нисам говорио на ту тему. Имам још годину дана уговора са црно-белима. Шта ће да буде... Знам једно: желим да играм за Партизан, да изборимо пласман у Лигу Европе“, напомено је Божинов.

ТОМИЋ ПРЕЦРТАВА, У ПОЉСКУ ВОДИ 27 ИГРАЧА, ТРОЈИЦА НАКНАДНО

Експедиција Партизана у касним поподневним сатима путује у Пољску, где ће се до 7. јула у близини Гдањска припремати за изазове нове сезоне. Шеф стручног штаба Иван Томићодлучио је да на пут поведе 27 играча, уз напомену да се тај списак прошири за још два имена. Није тајна: реч је о већ поменутом Бразилцу Леонарду, који ће се екипи прикључити накнадно, а чека се да спортски директор Ивица Илиев успешно заврши преговоре око трансфера штопера норвешког Хавесунда, Душана Цветиновића.

Засад, на списку путника су:
Голмани: Шаранов, Јовичић, Кљајић;
Дефанзивци: Вулићевић, Бандаловски, Гогуа, Балажиц, М. Стевановић, Миленковић, Богосавац, Милетић;
Везисти: Евертон, Радин, Марјановић, Брашанац, Косовић, Јевтовић, Јанковић, Ђуричковић, А. Стевановћ, Илић, Радовић, Нишић, Дамјановић;
Нападачи: Божинов, Влаховић, Ђурђић.

Екипи ће се 26. јула у Пољској придружити Немања Михајловић, Саша Лукић и Марко Голубовић, који су касније почели припреме, због продуженог одмора, насталог услед чињенице да су по завршетку минуле сезоне имали обавезе у репрезентативним селекцијама.

У односу на пролећни део сезоне Иван Томић не рачуна на Вељка Бирманчевића(позајмица у Телеоптик), Александра Субића (иде у Жељезничар из Сарајева) и Ивана Петровића, док ће са опорављеним штопером Милошем Остојићем уговор бити вероватно споразумно раскинут.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар