Potpisao: Leonardo je Partizanov!

Tražio posebnu klauzulu u ugovoru! Brazilac danas stiže u Beograd, Božinov demantuje Bugare, Ivan Tomić odredio spisak putnika za pripreme.

Fudbal 21.06.2016 | 13:30
Potpisao: Leonardo je Partizanov!
Evo Partizanu i osmog novajlije u letnjem prelaznom roku. Prvog stranog. Kao što je najavljeno krajem prošle sedmice, Leonardo da Silva Soza novi je fudbaler Parnog valjka. Brazilski vezista potpisao je u ponedeljak ugovor sa crno-belima, kojima će se priključiti već danas.

Nekadašnji fudbaler Anžija potpis na ugovor sa klubom iz Humske 1 stavio je putem faksa. I to tek pošto je tražio da se promeni klauzula na osnovu koje bi mogao da putuje u svoj Brazil duplo više puta od onoga što su mu prvobitno dozvolili čelnici Partizana.

Kako dodaje Sportski žurnal, Leonardo bi ekipi Ivana Tomića trebalo da se priključi tokom dana, ali je izvesno da neće odmah put Poljske, na centralni deo priprema, već ga najpre u Beogradu očekuju lekarski pregledi, potom i promocija na stadionu..

Leonardo da Silva Soza ima 24 godine, najbolje se snalazi na poziciji levokrilnog veziste, a u Partizanu stiže bez obeštećenja.

BOŽINOV: NIJE TAČNO DA OSTAJEM JOŠ DVE GODINE

S druge strane, napadač crno-belih, Valeri Božinov, takođe za Žurnal, demantovao je pisanja bugarskih medija od pre nekoliko dana da je produžio ugovor sa Partizanom na još dve godine.

„Nije tačno. Nisam govorio na tu temu. Imam još godinu dana ugovora sa crno-belima. Šta će da bude... Znam jedno: želim da igram za Partizan, da izborimo plasman u Ligu Evrope“, napomeno je Božinov.

TOMIĆ PRECRTAVA, U POLJSKU VODI 27 IGRAČA, TROJICA NAKNADNO

Ekspedicija Partizana u kasnim popodnevnim satima putuje u Poljsku, gde će se do 7. jula u blizini Gdanjska pripremati za izazove nove sezone. Šef stručnog štaba Ivan Tomićodlučio je da na put povede 27 igrača, uz napomenu da se taj spisak proširi za još dva imena. Nije tajna: reč je o već pomenutom Brazilcu Leonardu, koji će se ekipi priključiti naknadno, a čeka se da sportski direktor Ivica Iliev uspešno završi pregovore oko transfera štopera norveškog Havesunda, Dušana Cvetinovića.

Zasad, na spisku putnika su:
Golmani: Šaranov, Jovičić, Kljajić;
Defanzivci: Vulićević, Bandalovski, Gogua, Balažic, M. Stevanović, Milenković, Bogosavac, Miletić;
Vezisti: Everton, Radin, Marjanović, Brašanac, Kosović, Jevtović, Janković, Đuričković, A. Stevanovć, Ilić, Radović, Nišić, Damjanović;
Napadači: Božinov, Vlahović, Đurđić.

Ekipi će se 26. jula u Poljskoj pridružiti Nemanja Mihajlović, Saša Lukić i Marko Golubović, koji su kasnije počeli pripreme, zbog produženog odmora, nastalog usled činjenice da su po završetku minule sezone imali obaveze u reprezentativnim selekcijama.

U odnosu na prolećni deo sezone Ivan Tomić ne računa na Veljka Birmančevića(pozajmica u Teleoptik), Aleksandra Subića (ide u Željezničar iz Sarajeva) i Ivana Petrovića, dok će sa oporavljenim štoperom Milošem Ostojićem ugovor biti verovatno sporazumno raskinut.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar